GOLEADA U POPOVCU PRIPALA DOMAĆINU: Iz 2 u 1 - Budućnost slavila nakon preokreta! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

15.04.2023

22:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve što fudbal može da donese, viđeno je danas u Popovcu.

GOLEADA U POPOVCU PRIPALA DOMAĆINU: Iz 2 u 1 - Budućnost slavila nakon preokreta! (FOTO GALERIJA)

Foto: Sava Jojić

U okviru 22. kola Srpske lige Istok, na igralištu Sportskog centra "Oliver Jevtić" u Popovcu, sastale su se ekipe domaće Budućnosti i Meševa iz istoimenog mesta.

 

Domaći su savladali goste rezultatom 3:2 (1:2) posle preokreta i dokazali da su bolji na terenu.

Ekipa Meševa je bolja ušla u utakmicu i već u 3. minutu postigli evrogol. Vukašin Tomić je sa skoro pola terena izveo prekid i poslao dugu loptu u kazneni prostor na drugu stativu, ali je golman domaćih loše procenio let loptu koja je završila u njegovom daljem uglu.

Nakon pogotka, gosti su nastavili sa presingom i kontrolisali utakmicu. U 10. minutu Milošević pravi penal za Budućnost nakon igranja rukom u svom šesnaestercu. Nikola Nikolić je preuzeo odgovornost i bio precizan sa bele tačke.

U nastavku se uglavnom igralo na sredini terena, a fudbaleri Meševa su imali veći posed lopte i najčešće napadali po desnoj strani, gde domaći nisu imali načina kako da zaustave Nikolića. 

Nastavak susreta donosi nove prilike gostujuće ekipe, ali je udarce Petrovića i Tomića, ukrotio golman Stamenković.

Fudbaleri Budućnosti su imali novu priliku daž preokrenu rezultat u 28. minutu preko Milanovića koji je imao sjajan prodor po levoj strani i ubacio loptu u kazneni prostor, a Stojaović je glavom šutirao preko gola.

Nova prilika za goste iz Kruševca u 30. minutu. Tomić je sa centra poslao dugu loptu na levi bok gde je pronašao Cojića, a on uputio centašut do Pavlovića koji je šutirao iznad gola. Izabranici Bobana Stankovića su imali novu šansu u 38. minutu. Đorđević je uputio centaršut u peterac do Ranđelovića, a on glavom šutirao preko prečke.

U finišu prvog poluvremena Meševo dolazi do novog vođstva nakon katastrofalne reakcije golmana Stamenkovića. Pavlović je šutirao sa ivice šesnaesterca, a čuvar mreže Popovčana ispustio loptu iz ruke, koja dolazi do Petrovića koji je predriblao Stamenkovića i loptu smestio u mrežu. Na odmor se otišlo rezultato 2:1 za ekipu Meševa.

 

U drugom delu fudbaleri Budućnosti su preuzeli inicijativu i nametnuli svoju igru. U 55. minutu domaći dolaze do novog izjednačenja. Stojanović je šutirao, ali je njegov šut izblokiran, nakon odbitka lopta stiže do Milanovića koji se dobro snašao i postigao pogodak.

Nakon toga, još jedan pogodak za ekipu iz Popovca, koja dolazi do prvog vođstva na utakmici. Milanović je imao prodor po desnoj strani i ubacio loptu u kazneni prostor, a Miletić glavom smestio u gol.

Nakon dva brza pogotka, domaću fudbaleri su kontrolisali igru i nisu dali protivniku da stvori neku konkretniju šansu do 70. minuta, kada je rezervista Petrović šutirao sa desne strani, ali je Koković, koji je ušao na poluvremenu bio siguran. Minut kasnije usledila je nova prilika za Budućnost. Milanović je imao stopostotnu šansu. On je primio loptu i šutirao sa nekih sa sedam, osam metara od gola i kada su svi već ustali da se raduju jer su videli loptu u gol, ona je otišla pored leve stative.

Do kraja utakmice nije bilo nekih značajnijih šansi. Fudbaleri Budućnosti su rutinski priveli meč kraju i ostvarili važnu pobedu za dalji nastavak šampionata.

- Srpska liga Istok, 22. kolo:

Budućnost (Popovac) - Meševo (Meševo) 3:2 (1:2)

Stadion: Sportski centar "Oliver Jevtić"

Strelci: N. Nikolić (11.m), Milanović i Miletić za Budućnost; V. Tomić i Petrović za Meševo

Nakon utakmice, šef stručnog štaba Popovčana, Boban Stanković je izjavio:

- Od očaja do sjaja. Ušli smo loše u utakmicu, to nam se često događa u poslednje vreme. Jedno poluvreme uvek odigramo kvalitetno, drugo ne. Imamo dosta povređenih igrača, koji i sa povredama igraju i tu je verovatno naš najveći problem, jer je roster malo ugrožen. Utakmice nije bila toliko lepa, ali smo na kraju zadovoljni rezultatom.

Popovčani još uvek čvrstvo drže treću poziciju sa 43 boda i naredni duel igraju u Brzom Brodu. Fudbaleri Meševa su na sedmom mestu sa osvojenih 32 boda i naredno kolo dočekuju Topličanin.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading