TRAKTORISTI TEŠKOM MUKOM IZORALI POBEDU: Lider trijumfom okončao ligaški deo takmičenja - još sedam koraka deli ih od istorije! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.04.2023

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider je ligaški deo takmičenja okončao trijumfalno.

TRAKTORISTI TEŠKOM MUKOM IZORALI POBEDU: Lider trijumfom okončao ligaški deo takmičenja - još sedam koraka deli ih od istorije! (VIDEO)

Foto: youtube.com/printscreen

Nakon prošlonedeljnog poraza u velikom derbiju protiv pančevačkog Železničara, fudbaleri IMT-a, predvođeni novim trenerom Nebojšom Jandrićem, vratili su se na pobednički kolosek.

 

U okviru 30. kola Prve lige Srbije, na stadionu u Vojvođasnkoj ulici, novobeogradski IMT dočekao je fenjeraša iz Čajetine i pre susreta očekivalo se da će "traktoristi" lako stići do tri boda.

Pred oko 200 gledalaca domaćin je ofanzivno krenuo od prvog zvižduka sudije Marka Gnjatovića. U takvoj konstalaciji snaga već u uvodnih deset minuta meča imali su "traktoristi" dve izgledne prilike koje nisu uspeli da realizuju. 

Po isteku pola sata igre videli smo dve nove prilike fudbalera IMT-a, ali je Miljan Andžić ostao nesavladan.

U stilu u kojem je proteklo prvo poluvreme, započet je i nastavak susreta. Luka Luković je u drugom minutu drugog poluvremena propustio još jednu izglednu priliku, a odbrana čajetinskog Zlatibora konačno je kapitulirala u 58. minutu susreta.

Bila je to brza akcija "traktorista" koju je preciznim udarcem po zemlji krunisao Veljko Kijevčanin. 

Nastavak susreta donosi nešto otvoreniju igru gostiju koji su lepu priliku za pogodak propustili u 65. minutu, ali je lopta nakon udarca Kajutea otišla van okvira gola. Sa druge strane domaćin je u više navrata imao priliku da duplira prednost, ali do toga nije došlo zahvaljujući nepreciznosti domaćih fudbalera, kao i sjajnim intervencijama golmana Andžića.

 

 

- Prva liga Srbije, 30. kolo:

IMT (Novi Beograd) - Zlatibor (Čajetina) 1:0 (0:0)

Stadion: FK Bežanija

Gledalaca: 200

Sudija: Marko Gnjatović

Strelac: V. Kijevčanin u 58. minutu

Žuti kartoni: Savić (IMT); Čumić, Vještica (Zlatibor)

IMT (Novi Beograd): Kojić, Savić, Vukić (Blažić), Glišić (Lukić), Stefanović, M.Luković, Stamenić (Kodžić), Ćirković, Džinović, Radočaj L.Luković (Kijevčanin).

Zlatibor (Čajetina): Andžić, Karać (Milanović), Komorski, Čumić, Janjić, Vrbić, Cvetković, Rmuš, Vještica, Savić, Kajode (Kampanja).

Ligaški deo takmičenja za obe ekipe je okončan. IMT u nastavak takmičenja ulazi kao prvoplasirana ekipa prvoligaškog karavana i u narednih sedam utakmica, prema trenutnom stanju na tabeli, potrebne su im četiri pobede kako bi i teoretski obezbedili plasman u Super ligu Srbije.

Ekipa Zlatibora će pokušati kroz plej-aut da izbori opstanak, ali se mora naglasiti da u ovom momentu imaju čak 12 bodova manje u odnosu na Metalac koji su nalazi u sigurnoj zoni.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading