PRVOLIGAŠKA VRTEŠKA PUNA IZNENAĐENJA: Nakon prošlonedeljnog čuda na "beogradskom moru", nova senzacija zabeležena je "kraj Morave"! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.04.2023

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženski prvoligaški karavan prepun je iznenađenja.

PRVOLIGAŠKA VRTEŠKA PUNA IZNENAĐENJA: Nakon prošlonedeljnog čuda na "beogradskom moru", nova senzacija zabeležena je "kraj Morave"! (FOTO GALERIJA)

Foto: ŽFK Rad

Još na polovini takmičenja u okviru Prve lige Srbije u fudbalu za žene, činilo se da je gotovo sve poznato. Mnogi poznavaoci srpskog ženskog fudbala smatrali su da je pitanje šampiona i putnika u elitu, rešeno, ali i da se znaju imena sportskih kolektiva koji će od naredne sezone borbu za bodove morati da započenu u nižem rangu takmičenja.

 

Međutim, prethodnog vikenda u premijrnom susretu 13. kola, ŽFK Zemun je načinio senzaciju savladavši neprikosnovenog lidera iz Lazarevca (3:2), da bi se na dan Isusovog stradanja dogodila nova fudbalska senzacija. Fudbalerke beogradskog Rada iz Čačka se vraćaju sa tri boda u džepu, što je drugi trijumf ovog kluba u ovosezonskom takmičenju.

Obe ekipe na startu nastavka šampionata nisu mogle da se pohvale ostvarenim rezultatima. U tri prolećna kola i Čačanke i "građevinarke" su zabeležile po tri neuspeha i susret "kraj Morave" je bio dobra prilika da se zabeleži povoljan rezultat koji će imati uticaja na nastavak takmičenja.

Kulminacija fudbalskih uzbuđenja dogodila se u intervalu između 55. i 57. minuta susreta. Čačanke su imale veliku priliku da stignu do rezultatske prednosti, ali je udarac Jelene Lužanin sa bele tačke zaustavila golmanka Rada Sofija Pajević, a pitanje pobednika bilo je rešeno samo dva minuta kasnije.

Organizovani napad gošći sa Banjice realizovala je Milica Filipović za veliku radost mladih "građevinarki" koje su ovim pogotkom prekinule petomesečni rezultatski post. Prvi i do gostovanja u Čačku jedini prvenstveni trijumf u aktuelnoj sezoni, fudbalerke Rada su ostvarile 20. novembra prethodne godine kada su na stadionu "Kralj Petar I" savladale novosadsku Moskvu rezultatom 2:1.

 

- Prva liga Srbije za žene, 13. kolo:

ŽGFK Borac (Čačak) - ŽFK Rad (Beograd) 0:1 (0:0)

Stadion: Gradski stadion "kraj Morave"

Strelac: M. Filipović u 57. minutu za ŽFK Rad

Sudija: Nikolina Purtić

Pomoćne sudije: Anja Radulović, Andrea Mijailović

Žuti kartoni: N. Jovanović, J. Ječmenica (ŽGFK Borac); G. Gligić (ŽFK Rad)

ŽGFK Borac (Čačak): Mijailović, Kostić, Gačić, Arsenijević, Đuričić, Ćosović, Ivaković (Ječmenica), Lužanin, Marković, Radošević (Rančić), Jovanović, Glišić.

ŽFK Rad (Beograd): Pajević, Polovina, Marković, Tošić, Osmani (Tovčević), Jenić, Aleksić (Slavković), Filipović, Škrbić, Petrašinović (Milovanović), Gligić.

Nakon susreta na igralištu "kraj Morave", ekipa Rada sa šest osovjenih bodova i dalje drži poslednju poziciju na tabeli prvoligaškog karavana, ali je trijumfom u Čačku zadržana nada da se u preostalih pet mečeva može načiniti senzacija i izboriti opstanak u drugom stepenu srpskog ženskog klupskog fudbala.

Sa druge strane, ekipa ŽGFK Borca doživela je i četvrti uzastopni neuspeh nakon kojeg se i osptanak dovodi u pitanje i pored zavidne bodovne zalihe koju je klub ostvario tokom prethodne jeseni.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading