SPREKTAKL NA STADIONU NA ZVEZDARI: OFK Lug savladao lidera na tabeli!

Autor:

Sport

10.04.2023

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

OFK Lug je iznenadio sve, niko nije očekivao da će oni uspeti da otkinu bodove favoritu za osvajanje lige. Ekipa PKB Kovilovo je do ovog meča primila samo četiri pogotka u prethodnih 17 kola.

SPREKTAKL NA STADIONU NA ZVEZDARI: OFK Lug savladao lidera na tabeli!

Foto: OFK Lug 2020

U okviru 18. kola Međuopštinske lige Beograd (grupa B) ekipa OFK Lug 2020 ugostila je lidera na tabeli, sastav PKB-a iz Kovilova. Prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg domaćina rezultatom 5:0.

Republika

U prvom poluvremenu smo gledali jednu vrlo disciplinovanu utakmicu, obe ekipe tehnički i taktički potkovane, sa obe strane dosta lepih akcija i dosta uzbuđenja.

U 13. minutu jedna lopta u prostor sa desne strane koju je poslao Rašević ka Mihajloviću, nakon odličnog prijema i još boljeg solo prodora, Mihajlović zaobilazi golmana i postiže gol za vođstvo Luga od 1:0.

Erupcija oduševljenja na stadionu, Lug je probio bedem i uspeo da započne goleadu na ovom meču! 

Nakon ovog gola je viđeno još nekoliko lepih akcija sa obe strane, ekipa PKB Kovilova je preuzela blagu inicijativu, međutim do kraja poluvremena rezultat se nije menjao. 

U nastavku meča OFK Lug je uspeo da uspostavi ravnotežu na terenu i odlično su čuvali svoju prednost. Iz jedne lepe akcije, u 52. minutu, na asistenciju Đajića, Milenković prolazi sa loptom po desnom boku i iz šesnaesterca uspeva da pogodi suprotan ugao gola i postigne prelep pogodak za veliko vođstvo domaćina od 2:0.

Nisu se opuštali igrači Luga, osetili su da mogu još i nastavili su napade na gol Kovilova.

U 79. minutu iz kontra napada, na asistenciju Adžemovića, Mihajlović još jednom trese mrežu rivala i to je velikih 3:0 za Lug. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Republika Sport (@nizelige5)

 

Nakon tog gola je ekipa Kovilova krenula na sve ili ništa i pokušavala na sve moguće načine da priđu golu protivnika što je davalo mnogo prostora napadačima Luga da iskoriste još neku priliku.

U 81. minutu Mandić koji je ušao sa klupe smanjuje rezultat na 3:1.

Ređale su se šanse na obe strane a igrači Luga su još nekoliko puta svojim kontrama izlazili 1 na 1 sa golmanom, što su prokockali.

U 89. minutu je stigla kazna za te promašaje i Damnjanović sjajnim golom smanjuje na 3:2.

Do kraja meča je ostalo četiri minuta nadoknade gde se nije menjao rezultat, a OFK Lug je ostvario novu pobedu i odneo sva tri boda sa ove sjajne fudbalske utakmice.

Izjava trenera OFK Luga Nebojše Nikolića nakon utakmice: 

- Uživao sam u današnjoj utakmici. Sve što sam nacrtao u svlačionici se obistinilo na terenu. Žao mi je što nismo iskoristili još neku šansu jer smo imali bar još 3-4 stopostotne prilike za gol ali nismo bili dovoljno koncentrisani u završnici. Sama činjenica da je ekipa Kovilova primila samo četiri gola u prethodnim utakmicama dovoljno govori o tome koliko smo mi danas bili efikasni i jako mi je drago zbog mojih igrača. Međutim pobeda je pobeda i te svoje nedostatke ćemo rešavati treningom i još jačim radom do kraja sezone. Ova ekipa mora da ostane na okupu i sledeće sezone i sa ovakvom igrom da probamo da napadnemo sam vrh, a do tada, da se uigravamo i pružamo što bolje partije. Čestitam ekipi PKB Kovilova i želim im sreću u nastavku takmičenja.   

U sledećem kolu ekipa Luga gostuje sastavu Zmaj Novi Grad, dok tim iz Kovilova igra pred svojim navijačima sa Palilulcem.

BONUS VIDEO: 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading