JAKO BITNA POBEDA ZA GOSTUJUĆI TIM: Popovići golovima u prvom poluvremenu ostavili bez bodova ekipu iz Cvetke!

Autor:

Sport

04.04.2023

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popovići trijumfom smanjili zaostatak na pet bodova u odnosu na drugoplasirani tim.

JAKO BITNA POBEDA ZA GOSTUJUĆI TIM: Popovići golovima u prvom poluvremenu ostavili bez bodova ekipu iz Cvetke!

Foto: FK Popovići Vrnjci

U okviru 18. kola Međuopštinske lige FSRO ekipa Jovo Kursula iz Cvetke ugostila je tim Popovići Vrnjci koja je u prvom susretu na svom terenu slavio sa 3:1.

Republika

Domaćin utakmice je sa 30 bodova do ovog meča bio na deobi pete pozicije, dok je sastav Popovića sa dva boda više držao treće mesto na tabeli.

Gostujući sastav je u ovaj duel ušao pod imperativom pobede, želeli su igrači da se vrate na pobednički kolosek posle neočekivanog poraza na domaćem terenu u prošlom kolu.

Presing gostiju od samog starta susreta isplatio se već u 13. minutu kada je viđen i prvi gol na meču.

Na grešku golmana Dušana Projovića odlično je reagovao Ilija Čolović koji je zatresao mrežu domaćina za prednost od 1:0.

Rani gol je otvorio utakmicu, igrači oba tima su krenuli nešto ofanzivnije i agresivnije pa je i sudija Nebojša Strahinić imao posla.

Do 37. minuta pokazao je tri žuta kartona, dva na strani gostiju i jedan na strani domaćina. 

Pred sam kraj prvog dela igre, Nikola Savić je zahvatio odličan volej udarac sa nekih 16-17 metara i povisio je prednost ekipe Popovići na 2:0. Ovo je Savićev deseti gol u sezoni.

Na startu drugog poluvremena izvršene su dve izmene u domaćem sastavu sa namerom da se promeni nešto u njihovoj igri i da se zatrese mreža golmana Đurovića, ali do toga nije došlo. 

Jedina stavka upisana u sudijskoj koloni u nastavku igre je žuti karton Nikoli Bučukareviću u 68. minutu zbog nesportskog ponašanja. 

Jovo Kursula (Cvetke) - Popovići Vrnjci 0:2 (0:2)

Jovo Kursula: Projović, Vranić, Jovanović (od 46' O. Bogdanović), Đurić, Majstorović, Tošković, Aleksić, Drašković (od 74' Timotijević), Milosavljević, Tomašević (od 74' Stevanović), Mitrović (od 46' D. Bogdanović)

Popovići: Đurović, Bajić, N. Atanasković, Dakić, Stašić, Gavrović, Čolović (od 81' Vukićević), Savić, Bučukarević (od 90' Drobnjak), Đ. Atanasković, Džamić (od 47' Drašković)

Ovim trijumfom ekipa Popovići je zadržala treću poziciju na tabeli, zaostatak za liderom je 10, a za drugoplasiranim timom pet bodova. 

U sledećem kolu Popovići dočekuju sastav Mataruge, dok Jovo Kursula igra opet pred svojom publikom, ovoga puta protiv Omladinca iz Drakčića.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading