NEMAMO VREMENA ZA RAD, ALI MORAMO OSVOJITI ŠTO VIŠE BODOVA: Novi trener "dizelke" zna šta ga očekuje - zajednički do ISTORIJSKOG OSTVARENJA! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.03.2023

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hoće li šok terapija dati željni rezultat?

NEMAMO VREMENA ZA RAD, ALI MORAMO OSVOJITI ŠTO VIŠE BODOVA: Novi trener "dizelke" zna šta ga očekuje - zajednički do ISTORIJSKOG OSTVARENJA! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: FK Železničar Pančevo

Nakon tri uzastopna poraza u duelima protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca (0:1), Radničkog iz Sremske Mitrovice (1:2) i šabačke Mačve (0:2), promena u redovima pančevačkog Železničara bila je neophodna.

 

Klupsko rukovodstvo je sporazumno prekinulo saradnju sa dosadašnjim trenerom Timislavom Sivićem, a na čelo "pančevačke dizelke" stigao je iskusni stručnjak Vladimir Gaćinović.

Na konferenciji za medije, prvi čovek Železničara, Zoran Naunković zahvalio se dosadašnjem šefu stručnog štaba na svemu što je učinio za pančevački fudbalski kolektiv, a biranim rečima je govorio i o novom treneru od kojeg se očekuje samo jedno, da ekipu uvede u elitni rang srpskog klupskog fudbala.

 

Nakon uvodnih reči klupskog čelnika, prisutnim medijima se obratio novi trener "dizelke":

- Zahvalio bih se prvo gospodinu predsedniku na divnim rečima. Oduševljen sam prijemom na koji sam naišao ovde. Znao sam da je Pančevo divan grad za koji me vežu lepe uspomene. Ovde sam proveo godinu dana na odlsluženju vojnog roka osamdesetih godina prošlog veka i Pančevo mi je ostalo u zaista lepom sećanju, a nadam se da će tako biti i posle ove epizode - započeo je svoje izlaganje novi šef stručnog štaba pančevačkog kluba, a zatim je nastavio:

- Kada sam dobrio poziv ljudi iz kluba, nisam se premišljao i lako smo našli zajednički jezik. U ovom momentu otežavajuća okolnost jeste činjenica da ćemo čak četiri meća odigrati u periodu od 1. do 13. aprila. Na svaka četiri dana igra se po jedna utakmica i nećemo imati preterano mnogo vremena da radimo između navedenih susreta. Neke segmente igre svakako moramo popraviti, ali radićemo koliko budemo mogli i neke odluke ćemo donositi u hodu.

 

 

Kada je reč o predstojećem susretu protiv Loznice, Gaćinović je istakao:

- Idemo utakmicu, po utakmicu. Kada je reč o meču, ona nam može predstavljati i utakmicu sezone koju jednostavno moramo dobiti. Primetno je da je dosta igrača izgubilo samopouzdanje, ne izgledaju dobro. Šta je razlog za to, u ovom momentu ne znam, ali ću probati da ustanovim kroz treninge i individualne razgovore. Generalno, ekipa ima kvalitet, ali se on mora staviti u funkciju igre i tima.

Cilj kluba je sasvim jasan:

- Kao što je i predsednik istakao, cilj kluba je plasman u društvo najboljih. Ja kao trener uvek insistiram da moje ekipe igraju prepoznatljiv i moderan, atraktivan i produktivan fudbal. Nisam siguran da ćemo u tome uspeti u naredna četiri kola jer nemamo vremana za rad,a lizatim sledi pauza u kojoj ćemo probati da unapredimo igru. Moramo osvojiti što više bodova do starta plej-ofa, a nadam se da će tada povređeni igrači da se oporave kako bi imali što veći roster.

Priliku za debi na klupi Pančevaca, Vladimir Gaćinović će imati već u subotu 1. aprila kada će Železničar na stadionu Sportskog centra "Mladost" u okviru 27. kola Prve lige Srbije, dočekati Loznicu.

- Raspored FK Železničar do kraja ligaške faze takmičenja Prve lige Srbije:

27. kolo: Železničar (Pančevo) - Loznica (Loznica); 1. april

28. kolo: Rad (Beograd) - Železničar (Pančevo); 5. april

29. kolo: Železničar (Pančevo) - IMT (Novi Beograd); 9. april

30. kolo: OFK Vršac (Vršac) - Železničar (Pančevo); 13. april

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading