NOVI SENEGALAC NA MARAKANI: Mbao Sire potpisao ugovor i objasnio na čiji nagovor je stigao u srpsku prestonicu! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

29.03.2023

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedno internacionalno pojačanje stiglo je u redove "ljubičastih".

NOVI SENEGALAC NA MARAKANI: Mbao Sire potpisao ugovor i objasnio na čiji nagovor je stigao u srpsku prestonicu! (FOTO GALERIJA)

Foto: RFK Grafičar

RFK Grafičar vodi veliku borbu za istorijski plasman u elitni rang srpskog fudbala, ali klub istovremeno užurbano radi na jačanju igračkog kadra mladim fudbalerima koji bi u narednom periodu mogli da budu nosioci igre "grafosa".

 

Novi član beogradskog kluba postao je Senegalac Mbao Sire koji postaje nastavljač tradicije senegalskih fudbalera u redovima RFK Grafičara. Njegov prethodnik, Falu Fol je ostavio dubog trag u klubu, a nakon sjajnih partija u ljubičastoj sportskoj opremi preselio se u francuski Rems.

Mbao Sire ima 18 godina, igra na poziciji centralnog veznog igrača, a kao i Falu Fol, u Beograd stiže iz Akademije Afpak.

Povodom najnovije akvizicije srpskog prvoligaša, generalni direktor RFK Grafičara Nikola Ristanović je izjavio:

- Drago nam je što nastavljamo saradnju sa akademijom Afpak iz Senegala, odakle dolazi Mbao Sire. Upravo iz ovog fudbalskog centra u tim smo svojevremeno doveli Falu Fola, koji se za kratko vreme izborio za ulogu stuba odbrane našeg tima, a potom je i ostvario rekordni transfer u francuski Rems. Verujemo da će Mbao takođe da opravda poverenje, da će da pokaže talenat i sposobnosti koje su ga i preporučile.

 

- Mbao Sire

Datum rođenja: 10. jun 2004. godine

Pozicija u timu: Centralni vezni fudbaler

Igračka karijera: Akademija Afpak Senegal

Sire se već pridružio novim klupskim drugovima, a nakon uvodnih trennga istakao je kako je uopšte stigao u srpsku prestonicu:

- Srećan sam što sam u Grafičaru, klubu koji je u našoj akademiji u Senegalu prepoznat kao mesto gde talentovani fudbaleri imaju priliku da se pokažu. Sve najbolje o klubu, saigračima i porodičnoj atmosferi sam čuo od mog prijatelja Falu Fola i nisam se dvoumio kada se ukazala mogućnost da dođem u Beograd.

Prvi utisci su više nego pozitivni:

- Utisci o Grafičaru i Srbiji su mi veoma pozitivni, uživam ovde, trudim se da svakog dana nešto novo naučim, i radujem se daljim treninzima i radu sa ekipom. Konkurencija u timu je zaista dobra, ima dosta talentovanih i kvalitetnih igrača u odbrani, ali to može samo da me raduje, jer ćemo jedni druge da motivišemo i da zajedno napredujemo - zaključila je najnovija akvizicija RFK Grafičara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading