NOVI ŠOK: "Fenjeraš" odoleo renomiranom rivalu! Borba za Super ligu ostaće samo nedosanjani san? (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.03.2023

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigran je i zaostali susret 21. kola prvoligaškog karavana.

NOVI ŠOK: "Fenjeraš" odoleo renomiranom rivalu! Borba za Super ligu ostaće samo nedosanjani san? (VIDEO)

Foto: youtube.com/printscreen

Početkom meseca marta, vremenske neprilike u zlatiborskom kraju onemogućile su odigravanje meča 21. kola Prve lige Srbije i meč između čajetinskog Zlatibora i apsolutnog favorita na papiru, RFK Grafičara, odigran je u prvom slobodnom terminu i četvrtak 16. marta.

 

Obema ekipama su bodovi u ovom susretu bili neophodni, ali se slobodno može reći da je krajnji ishod negativan i za jedne i za druge, s tim da čajetinska ekipa može biti zadovoljnija, ali samo ukoliko osvojeni bod protiv renomiranog rivala bude podsticaj za bolja ostvarenja u nastavku šampionata.

Meč na igralištu Sportskog centra "Krčagovo" u Užicu započeo je, prema očekivanju, ofanzivom momaka u ljubičastoj sportskoj opremi. Klub iz prestonice diktirao je tempo igre, imao je Grafičar i nekoliko poluprilika, ali su i domaćini, koji su se opredelili za kontranapade, u dva navrata mogli da stignu do pogotka, ali ih je u tome, bravuroznim intervencijama sprečio golman Ivan Guteša.

U 27. minutu meča upućen je idealan centaršut sa pozicije desnog krila, a najviši u šesnaestercu domaćina bio je Mirko Nikolašević koji je udarcem glavom loptu smestio u donji levi ugao golmana Mateje Maslarevića.

Do odlaska na odmor, popularni "grafosi" su mogli i da uvećaju svoju rezultatsku prednost, ali je nekoliko izglednih šansi otišlo u nepovrat što dekoncentracijom napadača, što sjajnim intervencijma domaćeg čuvara mreže.

Foto: RFK Grafičar

Domaćin stigao do "slađeg dela kolača"

 

Tokom nastavka susreta ređale su se šanse i pred jdnim i pred drugim golom i kada se očekivalo da će meč biti okončan minimalnom pobedom gostiju, usledio je šok za beogradsku ekipu.

Sjajan centaršut iz kornera iskoristio je u 90. minutu susreta Nikola Tripković i mreža Ivana Guteše se zatresla za poravnanje rezultata i konačan ishod ovog susreta.

 

 

- Prva liga Srbije, 21. kolo:

Zlatibor (Čajetina) - RFK Grafičar (Beograd) 1:1 (0:1)

Stadion: Sportski centar "Krčagovo", Užice

Gledalaca: 200

Sudija: Miroslav Matić

Strelci: N. Tripković u 90. min. za Zlatibor; M. Nikolašević u 27. min. za RFK Grafičar

Žuti kartoni: Petrović, Janjić, Saliman, Ilić (Zlatibor); Vasiljević, Stajić, Bubanj (RFK Grafičar)

Zlatibor: Maslarević, Ćumić, Ilić, Janjić, Karać, Komorski, Milanović (Saliman), Petrović (Savić), Račić (N. Tripković), Vještica (Veličković), Vrbić (S. Tripković).

RFK Grafičar: Guteša, Ćurić, Dimitrić (Bubanj), Ivelja (Stojčev), Jovanović, MekKenzi (Bajić), Nedeljković, Nikolašević (Stajić), Petrović, Vasiljević, Đurić.

Krajnji rezultat meča potvrdio je činjenicu da se ekipa RFK Grafičara nalazi u velikoj rezultatskoj krizi. U četiri prolećna duela, "grafosi" su zabeležili jedan remi i tri poraza i u ovom momentu od ekipe koja je bila jedan od glavnih kandidata za plasman u elitni rang srpskog fudbala, stigli su do pozicije da će i baraž za popunu Super lige biti teško dostižan.

Ekipa iz Čajetine je remijem protiv Grafičara stigla do drugog prolećnog boda čime su poslednju poziciju na tabeli prepustili beogradskom Radu. Ostaje da se vidi da li će ostvarenje protiv favorita biti dodatni motiv fudbalerima Zlatibora u borbi za opstanak u prvoligaškom karavanu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading