POZIV JE STIGAO: Fudbaler iz Gane napušta crveno-bele!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.03.2023

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajne igre nisu ostale neprimećene.

POZIV JE STIGAO: Fudbaler iz Gane napušta crveno-bele!

Foto: FK Jedinstvo Ub

Fudbaleri Jedinstva sa Uba pružaju sjajne partije u ovosezonskoj Prvoj ligi Srbije. Crveno-beli sa stadiona "Dragan Džajić" trenutno drže visoku šestu poziciju i sa punim pravom nadaju se da do kraja ligaškog dela takmičenja mogu stići i do pozicije koja vodi u doigravanje za popunu superligaškog karavana.

 

U prve četiri prolećne runde fudbaleri jedinstva su zabeležili tri pobede (Zlatibor Čajetina 2:0, Trayal Kruševac 1:0 i OFK Vršac 2:0) i jedan poraz (RFK Novi Sad 1921 0:2) i sjajne partij nisu protekle nezapaženo ni van granica Srbije.

Naime, internacionalac iz Gane Ibrahim Zubairu, fudbaler koji je prethodnog septembra stigao u redove ubskog prvoligaša, dobio je poziv da se priključi mladoj reprezentaciji svoje zemlje, selekciji do 23 godine.

Foto: FK Jedinstvo Ub

Poziv pod nacionalnu zastavu

 

Zubairu je tokom dosadašnje igračke karijere zabeležio jedan nastup za U-20 selekciju Gane. On je bio kapiten tokom susreta sa vršnjacima Venecuele u susretu koji je okonačn rezultatom 1:1, a strelac jedinog pogotka bio je upravo mladi fudbaler Jedinstva sa Uba.

Kada je reč o ovogodišnjem takmičenju u okviru Prve lige Srbije Zubairu je zabeležio 13 nastupa i bio je strelac tri pogotka, a posebno se istakao u susretu 17. prvenstvenog kola kada su crveno-beli gostovali beogradskom Radu, a u pobedi od 2:1 ekipe Jedinstva na stadionu "Kralj Petar I", Zubairu je bio dvostruki strelac.

 

 

Aktuleni poziv Zubairi je upućen za mečeve koje će selekcija Gane odigrati u okviru Kupa afričkih nacija za fudbalere do 23 godine i dva susreta protiv Alžira 24. i 28. marta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading