VASIĆ SE BACIO NA POSAO: Devet novih igrača sa ozbiljnim CV-ijem je stiglo u Hajduk!

Autor:

Sport

28.01.2023

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na čelu sa novim sportskim direktorom nastavljaju ka ostvarenju ciljeva.

VASIĆ SE BACIO NA POSAO: Devet novih igrača sa ozbiljnim CV-ijem je stiglo u Hajduk!

Foto: FK Hajduk Beška

Ekipa iz Beške je odlično startovala ovu sezonu. Do pred kraj prvog dela prvenstva nalazili su se u samom vrhu tabele sa samo jednim porazom, konkretno do desetog kola su bili na učinku 5-4-1. Rezultati u poslednjih pet mečeva doveli su do toga da na zimsku pauzu idu sa šestog mesta Sremske lige

Republika

Hajduk je u aktuelnom prelaznom roku dosta aktivan. U decembru je na poziciju sportskog direktora došao Vladan Vasić. Vasić je pre toga vodio mlađe kategorije kluba, a jedan deo vremena je bio i član uparave Napretka (Popinci)

Kontaktirali smo Vladana, kako bi nam predstavio dalje planove Hajduka i ciljeve za nastavak sezone. 

- Odlučio sam se za preuzimanje funkcije na nagovor trenera Hajduka, Nikole Popova i čoveka koji je alfa i omega u klubu, Dejana Svirčevića. Posle njihovog poziva i sagledavanja kompletnog projekta rešio sam da preuzmem odgovornost. Dogovor je lako postignut, bukvalno u dve, tri reči - objasnio je na početku razgovora za portal Republika.rs, Vasić.

Projekat za budućnost Hajduka je?

- Pre svega da Hajduk uđe ove godine u Vojvođansku ligu Jug, imamo ambicije i za takmičenje u višem rangu, ali idemo korak po korak. Nastojaćemo u narednom periodu da poboljšamo rad sa mlađim kategorijama, od same škole fudbala do starijih selekcija. Napravljen je i ozbiljan projekat na poboljšanju infrastrukture, urađeni su reflektori koji pružaju fantastične uslove za treniranje u večernjim satima. 

Pred kraj jesenjeg dela desio se veliki pad u igri, šta se desilo po vašem mišljenju?

- Po mom viđenju sve je uzrok neiskustva. Hajduk ima dosta mlad tim, prosek godina u veznom redu je 22. U jačim utakmicama iskustvo je u nekim momentima prevagnulo na protivničku stranu.

U aktulenom prelaznom roku Hajduk uveliko radi na jačanju igračkog kadra?

- Za sada naše redove pojačao je Srđan Matić (Tekstilac Odžaci), Boško Gajić (Podunavac Belegiš), Luka Gavrilović (Partizan Vitojevci), Aleksandar Hajnal (Krušedol), Radmilo Milenković koji je u Super ligi igrao za Proleter, u naše redove stiže iz Jedinstva (Rumenka). Naš dres zadužio je i Milan Mandić (Sloven Ruma), Stevan Dobrić (Hajduk Divoš), Andrej Opačić  i Marko Turčinović (Srem Sremski Mihaljveci). I dalje smo na tržištu, očekujemo u narednim danima još jedno, eventualno dva ozbiljna pojačanja. 

Devet novih lica u svlačionici je dovelo do toga da ima i odlazaka?

- Bojan Mačak, Milan Milanović, Nikola Savić i Stevan Jovanović su razdužili dres Hajduka. 

Republika

Foto: FK Hajduk Beška

Sprema se Hajduk da zablista na proleće

Planovi kluba za nastavak sezone su?

- U prvom delu sezone smo dosta zaostali, ali verujemo da to možemo da nadoknadimo. Sudeći po aktivnostima ostalih klubova u ovom prelaznom roku čini mi se da će pored lidera konkuretni biti Jadran i Šumar. Nikada ne treba potcenjivati Napredak, Srem i Partizan koji vrebaju iz prikrajka. Naš cilj je da idemo od utakmice do utakmice i da nižemo pobede. Nadamo se da ćemo uspeti da stignemo do baraža, ali ako se ukaže prilika za prvo mesto nećemo je olako propustiti. 

Hajduk će po svemu urađenom za sada u akutelnom prelaznom roku bez sumnje na proleće izaći u dosta jačem sastavu. Klub pored planova na igračkom, radi i na ostalim poljima. U Beški se misli na sve, radi se postepeno i pitanje je vremena kada će se klub pojaviti u višim rangovima. 

Prolećni deo prvenstva sastav iz Beške startuje na gostovanju ekipi Sremca. Prvi susret na domaćem terenu Hajduk je dobio rezultatom 1:0.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Džange

28.01.2023 15:14

Decko ne zna kad je gladan i dve nacrtane ovce ne bi sacuvo