PALILULAC SE POLAKO PODIŽE: Porodične relacije kao neizostavan deo kolektiva!

Autor:

Sport

10.01.2023

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Seniorski tim aktivan je opet od sezone 2019/2020.

PALILULAC SE POLAKO PODIŽE: Porodične relacije kao neizostavan deo kolektiva!

Foto: FK Palilulac Beograd

Prvi tim Palilulca igra svoju četvrtu sezonu u Međuopštinskoj ligi Beograd (grupa B). U svojoj drugoj godini po ponovnom pokretanju seniorskog tima plasman u viši rang izmakao im je za samo jedno mesto.

Republika

Ove takmičarske godine sa učinkom 7-0-5 na zimsku pauzu idu sa šeste pozicije i 21 bodom. Lider je na udaljenosti od devet bodova. Pravu formu uhvatili su tek pred kraj sezone kada su napravili seriju od četiri vezane pobede. Na čelu kluba od 2017. godine nalazi se Dejan Danojlić sa kojim smo razgovarali o raznin dešavanjima u sportskom kolektivu Palilulca.

Šta vas je sve dočekalo kada ste postavljeni za predsednika?

- Kada sam ja došao klub je bio skroz zapušten, infrastruktura je bila u jako lošem stanju. Malo ljudi je bilo koji su bili spremni za rad, mada nas i sada nema puno. Svi volontiramo i radimo sve bez finansijske nadoknade. Palilulac je uvek i opstajao na drugarstvo i prijateljstvo. 

U klubu su tada bile aktivne samo dve selekcije?

- To su bili petlići i kadeti. U narodu se kaže klub gde nema seniora i klupske kafane ne može da se kaže da je klub. Mi smo 2019. ponovo oformili seniorski tim, sada još fali da aktiviramo i bife. 

Republika

Foto: FK Palilulac Beograd

 

Situacija sa selekcijama je sada dosta bolja, radi se sistemski?

- Sada imamo dve selekcije petlića, mlađe pionire i pionire. Imali smo i kadete, ali su se oni vremenom rasuli. Radimo iz godine u godinu novu selekciju i tako imamo kontinuitet, kreće se od najmlađih grupa i pokušavamo da ih ispratimo sve do kadeta. 

Palilulac je stao na noge, ali i dalje je sve na samo nekoliko ljudi?

- Ja sam silom prilika sada postao i trener tima, bukvalno imam sve funkcije od najnižih do najviših. Kod nas je kompletna uprava sa samo četiri člana. Tu smo Milenko Stanković, ja i dvojica penzionera. Njih ne bi menjao ni za 15 mlađih članova. Legenda kluba Vojin Dvornić je jedan od njih, u Beogradu se zna kada pomeneš Palilulac svi odmah znaju Dvorna, drugi je Naser Ramadanovski. Tu nam takođe pomaže i bivši predsednik Vuk Musić i prijatelj kluba Mirko Filatkov. Mirkov otac Asterije je bio član uprave i igrač, a njegov brat Dimitrije predsednik sportskog društva, takođe jedan period je bio aktivan i u kopačkama. 

Republika

Foto: FK Palilulac Beograd

Vojin Dovrnić - Dvorna

Može se reći da je odlično odrađena selekcija tima za ovu sezonu?

- Izuzetno smo se dobro pojačali, doveli smo igrače iz viših rangova. Za proleće planiramo da zabeležlimo što bolje rezultate, pa što da ne i 12 od 12. Miroslav Stekić, poznato ime po terenima u Beogradu, Željko Dojčinović, Bane Mladenović. Na polovini polusezone imali smo peh sa kaznama igrača koje pokušavamo da smanjimo kako bi imali kompletan igrački kadar na raspolaganju.

U klubu postoji i specifična porodična tradicija igranja za Palilulac?

- Moj sin igra za prvi tim, a tu igraju i dva brata, Petar i Žarko Lukić. Ja sam sa njihovim ocem igrao, sada on igra za veterane za koje i ja uskočim ponekad. 

Na kraju ste došli i do funkcije trenera?

- Angažovali smo do sada dva trenera, ali nije išlo. Na kraju sam ja morao da preuzmem stvari u svoje ruke. Vodio sam tim u prvom i u poslednjih pet kola i može se reći da imam dobar učinak na klupi.

Da li je već bilo odlazaka?

- Iz prve postave otišao je samo Miloš Ćirić, on će u nastavku sezone nositi dres ekipe Voja Gačić. Dalibor Ilić i Nenad Trajković su takođe dobili ispisnice, ali oni nisu imali neku zavidnu minutažu kod nas.

Igrački kadar je u zimskom prelaznom roku dodatno ojačan? 

- Stefan Stanojević koji je bio kapiten tima se vratio u naš tabor. Pored njega došao je Stefan Todorović iz Bratstva, a pre toga je igrao za BSK Borču, Jagodinu, Radnički NBG. Damjan Šimšić, Marko Agić i Stefan Lekić su takođe pojačanja za proleće.

Situacija nije laka, ali želite najviše ciljeve kako za ovu sezonu, tako i za naredne godine?

- Liga je nikad izjednačenija, pokušaćemo da uradimo sve što je u našoj moći da se domognemo mesta koje vodi u viši rang. Palilulac je stari klub, ponosan sam što sam na čelu kluba. Retko ko može da se pohvali da je skoro 100 godina aktivan na fudbalskoj mapi. Imamo jedan od najboljih terena, dosta toga se radi na polju infrastrukture. Radimo iz godine u godinu, i uvek smatramo da možemo bolje i više. 

Palilulac je završio i u novinama zbog vikipedije?

- Tada je naslov bio šestoligaš ima bolju stranicu na sajtu vikipedija od najvećih klubova u Srbiji. Na tome smo zahvalni gospodinu Dragutinu Velancu koji je izdao i knjigu o klubu za 90. godina postojanja. Dok je našeg Bate sve informacije u vezi sportskog kolektiva će biti ažurirane kako treba. 

Priča Palilulca napreduje i raste iz godine u godinu. Na polju infrastrukture i pored visokog stepena, teži se poboljšanju i usavršavanju. Rad sa mlađim selekcijama se takođe pojačao što je temelj za dobar sportski kolektiv. O beogradskom šestoligašu će se sigurno dosta čuti u predstojećem periodu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading