U REČICI POČINJE ODLIČNA FUDBALSKA PRIČA: Omladina iz sela je spremna za najveće domete!

Autor:

Sport

10.01.2023

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U selu pored Žitorađe rađa se novi fudbalski klub.

U REČICI POČINJE ODLIČNA FUDBALSKA PRIČA: Omladina iz sela je spremna za najveće domete!

Foto: FK Rečica

Fudbalski klub Rudar Rečica takmičio se do 2006. godine nakon čega je istupio iz lige. Ekipa je pretežno igrala u nižem rangu, izuzev jedne sezone kada su bili članovi Zone.

Republika

U leto 2022. godine grupa mladih entuzijasta rešila je da se lopta opet zakotrlja u selu Rečica. O ponovnom pokretnju kluba i planovima za predstojeći period razgovarali smo sa Andrijom Ilićem, koji je sa samo 20 godina na funkciji predsednika kluba. 

Kako je krenula ideja o ponovnom pokretanju kluba?

- Dosta mladih momaka iz sela je bilo zainteresovano da ponovo osnujemo klub i da se u selu ponovo zaigra fudbal. Fudbal se u selu na velikom terenu igrao do 2006. godine kada je i ugašen tadašnji Rudar iz Rečice.

Okupila se mlada grupa momaka spremnih da kotrlja loptu, da li imate uslova za to?

- Imamo teren, ali nije u funkciji od kada se ugasio klub. Sada smo opet počeli sa obnavljanjem terena i potrudićemo se da ga spremimo za odigravanje utakmica. Što se tiče prostorija njih za sada nemamo.

Kakav je bio status kluba do njegovog gašenja, koje rezultate je ostvarivao?

- Pretežno su sezone provodili u nižem rangu izuzev jedne kada su igrali zonski stepen takmičenja. Klub se tada zvao Rudar Rečica zato što u selu postoji rudnik koji je tada radio, pa je po tome i dobio naziv i fudbalski tim.

Republika

Foto: FK Rečica

Logo kluba

Zvanično ste osnovani 1. juna 2022. godine, ali i dalje ne igrate takmičarske mečeve?

- Od marta ove godine će biti oformljena neformalna liga i mi ćemo biti tu ubačeni kako bi se spremali za takmičenje do leta. Takmičićemo se u Topličkoj okružnoj ligi u sezoni 2023/2024.

I pored ne učestovanja u zvaničnim takmičenjima uspevate da odigrate nekada utakmicu?

- Odigrali smo za sada tri prijateljske utakmice gde smo na učinku od jedne pobede i dva nerešena meča. Trudimo se da se uigravamo polako kako bi što spremniji dočekali početak takmičenja. 

Koliko za sada klub ima igrača?

- Trenutno imamo 20 igrača i uglavnom su svi mlađi uzrasta od 16 do 25 godina. Većina su takođe iz našeg sela, imamo samo pet igrača koji su "sa strane".

U upravi se nalaze i ljudi koji su i pre bili u klubu?

- Glavnije funkcije smo preuzeli mi mlađi zbog viška vremena i više zainteresovanosti. Tu su takođe i bivši igrači koji su bili u klubu pre 20 godina, ali su više kao savetnici.

Svaki početak je težak, ali Vi ne planirate da stanete?

- Imamo najviše moguće ciljeve, nadamo se da ćemo već u prvoj sezoni napraviti dobar rezultat, pa zašto da ne sanjamo i plasman u Zonu Jug. Trenutno smo u potrazi za ljudima koji bi pomogli klubu na bilo koji način. 

U Rečici će se tek igrati fudbal, ali ukoliko momci iz kluba nastave sa svojim radom, ne sumnjamo da ćemo uskoro o njihovim uspesima uveliko pisati. Za početak će to biti u Topličkoj okružnoj ligi u sledećoj sezoni. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading