U POPOVCU SE RAĐAJU NOVI ŠAMPIONI: Škola fudbala je već sada rasadnik talenata!

Autor:

Sport

07.01.2023

21:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budućnost iz Popovca je uslove dovela do savršenstva.

U POPOVCU SE RAĐAJU NOVI ŠAMPIONI: Škola fudbala je već sada rasadnik talenata!

Foto: OFK Budućnost

Tim iz Popovca takmiči se već šest godina u Srpskoj ligi Istok. U svim sezonama u srpskoligaškom karavnu završavali su u top 3 ekipa na tabeli. 

Republika

Od 2020. godine pokrenuta je i škola fudbala koja je po mnogim paramterima na najvišem nivou. Možemo slobodno reći i jedna od najsavremenijih u Srbiji. Od samog starta rada za direktora je postavljem Milan Savić sa kojim smo pričali o svim fudbalskim temama u Popovcu.

Pre svega kako je počela priča sa školom fudbala?

- Pre nepune 2.5 godine na poziv porodice Jevtić, konkretno Ivana Jeftića ušao sam u novi izazov, u novu fudbalsku priču. Pre toga sam proveo 14 godina kao trener gde sam uglavnom radio sa mlađim kategorijama. 

Na početku nije bilo lako?

- Baš tako, centar koji sada imamo nije postojao tada. Imali smo jedan teren na kojem smo vredno trenirali. U početku smo krenuli samo sa mlađim kategorijama, da bi posle godinu ipo dana oformili omladinsku i kadetsku selekciju. 

Sada se već u svim starosnim kategorijama takmičite?

- Tako je, sve selekcije od omladinaca, kadeta, pionira i petlića takmiče se u prvoj ligi regiona Istočne Srbije i nekoliko ekipa u drugoj ligi, kao i u Gradskoj ligi. 

Ciljevi se već znaju


- U narednoj takmičarskoj sezoni u planu nam je da imamo po dve ekipe u 1. ligi regiona i naravno cilj nam je Kvalitetna liga Srbije

 

Zadesila nas je situacija sa virusom, verovatno je i to donelo neke poteškoće?

- Za vreme pandemije nam je stvarno bilo teško ubediti roditelje da dovedu dete na trening. Držali smo se svih mera u to vreme, radili smo ozbiljno i uspeli smo da izguramo taj period.

Republika

Foto: OFK Budućnost

Raste se iz godinu u godinu

 

Koliko dece je sada odprilike u školi fudbala?

- Pre svega hteo bih da napomenem da imamo i dva seniorska tima. Budućnost Popovac koji se takmiči u Srpskoj ligi Istok i OFK Budućnost 2020 koji igra prvu sezonu u Drugoj Niškoj ligi. Što se tiče mlađih kategorija, imamo oko 400 klinaca koji redovno treniraju.

U Novoj godini se već beleže odlični rezultati?

- Naše mlađe selekcije, naša baza se plasirala na završnicu Mini Maxi kupa i taj plasman su ostvarili sa prvog mesta. Sada čekamo polufinale i finale koje se održava 9. i 10. januara. Znači tu spada 2012., 2013., i 2015. godište. Generacija 2014. koja je jedna od najtalentovanijih u klubu nije učestvovala jer se termin poklapao sa Badnjim danom.

Škola i fudbalski klub su jedno, uslovi su i više nego dobri?

- Možemo da se pohvalimo da imamo ne najbolje u gradu, nego čak i u regionu. Imamo dva velika terena od čega je jedan sa reflektorima. Balon salu, svlačionice, kafić, službene prostorije.. Zaista sjajni uslovi za razvoj igrača.

Prvi tim igra konstatno dobro, ali plasman u Prvu ligu uvek izmakne za jedno-dva mesta?

- Administrativna greška nas je udaljila sada od titule jesenjeg prvaka. Sva tri poraza su službenim rezultatom. Ambicije su nam i dalje da igramo najbolji fudbal, da pokušamo na proleće da stignemo do prvog mesta na tabeli. 

Republika

Foto: OFK Budućnost

Oliver Jevtić

Tragedija pred kraj godine..

Jedan od vlasnika kluba, Oliver Jevtić nastradao je u saobraćajnoj nesreći pred kraj godine. Imamo u planu da uskoro u znak sećanja na Olivera organizujemo memorijalni turnir koji će biti tradicionalni i koji će stvarno biti nešto nezabeleženo u Srbiji. 

Baza igrača je sada već na visokom nivou?

- Baza nam je perfektna. Ideja nam je da deca uče, da se pravilno razvijaju. Nije akcenat na medalji i prvom mestu, ali kad se već igra ta utakmica, liga onda je lepo i osvojiti nešto. Gotovo da nije bilo turnira ili lige kako u Srbiji tako i van, a da nismo nešto osvojili kada smo učestvovali. 

Imali ste i peh sa omladincima?

- Prošle godine naši omladinci bili su prvi u Regionu Istočne Srbije, ali i tu smo zbog administrativne greške i oduzimanja bodova ostali bez Kvalitetne lige.. Bili smo bukvalno na korak od ulaska, ali nažalost nismo uspeli. 

Već su napravljeni planovi za pripreme?

- Kadeti, pioniri i petlići idu od 10. do 19. februara u Crnu Goru, konkretno u Bar gde će se pripremati za nastavak sezone. 

Republika

Foto: OFK Budućnost

Prvi tim Budućnosti iz Popovca

 

Prvi tim obiluje mladim igračima?

- Mi smo možda jedan od klubova koji ima najviše mladih, bonus igrača u prvom timu. Golman je na primer 2005. godište i on je standardan. Uglavom imamo po 5 standardnih bonus igrača i plus još 2-3 na klupi.  

Planovi za budućnost se već znaju?

- Iako smo kao klub doživeli tragediju povodom smrti vlasnika Olivera Jevtića koji je pre svega bio dobar čovek i zaljubljenik u fudbal, trudićemo se zbog njega da na svim poljima budemo najbolji kako na terenu, tako i u samoj organizaciji kluba. Nama su i sada sve selekcije u samom vrhu u kojima se takmiče. Plan nam je da u narednoj takmičarskoj sezoni 2023/2024 u svim selekcijama imamo po dve ekipe u svim uzrasnim kategorijama od petlića do omladinaca koji će da se takmiče u 1. ligi regiona Istočne Srbije.

Republika

Foto: OFK Budućnost

Ivan Jevtić i Milan Savić

 

Drugi rođendan uveličala je između ostalog i Crvena zvezda?

- Kada smo slavili dve godine rada bili su prisutni klubovi kao što su Crvena Zvezda, Vojvodina, ekipa iz Makedonije (Đorđe Petrov). Tog dana je stvarno bilo prelepo na našem centru i ovom prilikom bi hteo da se zahvalim svima koji su prisustvovali. 

I grad Niš je prepoznao kvalitet škole.

- Hteo bih da se pohvalim da smo na kraju godine bili prisutni na ceremoniji dodele priznanja. Grad Niš je organizovao priznanja za sportske kolektive i najbolje pojedinačne sportiste. I mi smo na njihov poziv bili prisutni, to nam daje dodatni motiv da u sledećoj godini nastavimo da radimo još bolje i da na svim poljima budemo još bolji. 

Budućnost radi korak po korak, sistemski na svim poljima. Pitanje je samo sezone u kojoj će većina selekcija igrati najjači rang takmičenja. Put na kojem se nalaze je put koji mnogima treba biti primer. Da je samo više klubova i škola fudbala kao što je Budućnost..

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading