OGROMNO POJAČANJE ZA ŽAK: Najbolji golman lige će na proleće nositi njihov dres!

Autor:

Sport

07.01.2023

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi novajlija na Vašarištu je zvanično predstavljen!

OGROMNO POJAČANJE ZA ŽAK: Najbolji golman lige će na proleće nositi njihov dres!

Foto: FK ŽAK Kikinda

Ekipa ŽAK-a je do sezone 2021/2022 vezala pet godina u Vojvođanskoj ligi Istok. Prošlu takmičarsku godinu igrali su u PFL Zrenjaninu odakle su se ekspresno vratili u viši rang.

Republika

Na zimsku pauzu u srpskoligaškom društvom otišli su sa 17 bodova što je bilo dovoljno za 12. poziciju na tabeli. Odmah po zavšetku jesenjeg dela polusezone došlo je do promene na trenerskoj poziciji. Tim će u nastavku voditi Jovica Lakić

Od danas novi član tima sa Vašarišta je Marko Živkov (31). Živkov dolazi iz Slobode (Novi Kozarci) sa kojom je na zimsku pauzu otišao sa drugog mesta na tabeli. Upravo je u Novim Kozarcima napravio i prvi fudbalske korake, kasnije je igrao za Kikindu, Sentu i Bečej 1918.

 

Živkov je za naš portal po pitanju prelaska u ŽAK rekao:

- Posle dužeg i lepog perioda provedenog u Slobodi, odlučio sam da zbog porodičnih i ličnih razloga promenim sredinu. Brzo sam se posle poziva od čelnih ljudi ŽAK-a odlučio da dođem i pomognem klubu da što pre uđe u mirnu završnicu lige. Daću svoj maksimum da se to ostvarii. Igračima Slobode, navijačima i upravi kluba želim sve najbolje u narednom periodu prvenstva, da ostanu u vrhu tabele jer oni kao klub to zaslužuju. 

Iz kluba ne kriju oduševljenje dolaskom Živkova:

- Ovo je prava bomba u svakom smislu. Jedan od najboljih golmana u Vojvođanskoj ligi, ako ne i šire. Marko je sigurno najveće pojačanje u našem klubu u skorije vreme. Puno će nam značiti u nastavku sezone kako bi se što bolje plasirali na kraju sezone. 

ŽAK prolećni deo prvenstva upravo otvara protiv kluba iz kojeg dolazi Živkov. U prvom susretu Sloboda je pred svojim navijačima slavila rezultatom 3:1. Marko je tada u duelu sada već bivše i sadašnje ekipe proveo svih 90 minuta na terenu. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading