BATOVAC IDE UZLAZNOM PUTANJOM: Niko u klubu ne žuri, radi se postepeno na svim detaljima!

Autor:

Sport

06.01.2023

21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za pet godina od ponovnog osnivanja preskočena su dva ranga takmičenja.

BATOVAC IDE UZLAZNOM PUTANJOM: Niko u klubu ne žuri, radi se postepeno na svim detaljima!

Foto: FK Batovac

Klub je posle tri godine pauze ponovo aktiviran od sezone 2017/2018. 

Republika

Pet pet godina na inicijativu Dragana Miloševića, Marjana i Dragana Markovića, fudbalski klub Batovac opet kreće svoju fudbalsku priču. Milošević je kroz igračku karijeru igraju drugu i srpsku ligu. Markovića verovatno starije generacije znaju, nekada je nosio kapitensku traku u Crvenoj zvezdi, a bio je i reprezentativac. 

Kontaktirali smo Miloševića koji je pored funkcije u upravi i kapiten na terenu.

Na samom startu nije bilo lako, posebno kada je bilo posla oko uslova na samom terenu?

- Posle pauze i nekorišćenja terena i svlačionica odradili smo kompletno sređivanje svega. Renoviranje su prostorije, zašitnu ogradu oko terena. Uložili smo sredstva u kupovinu mašine za održavanje terena. Odrađena je i bušotina kako bi uspeli da zalivamo teren. Imamo i klupski bife koji je veoma dobro opremljen i uređen.

Dosta toga je urađeno, da li se planira nešto u skorijoj budućnosti po pitanju infrastrukture?

- Sledeći veliki projekat je izrada tribina i postavljanje reflektora na terenu. 

Put od beton do okružne lige nije bio lak?

- Nismo nigde žurili, hteli smo da sve sredimo kako treba pa da tek onda idemo u taj "jači rang". Na kraju smo se Marković i ja takođe priključili igračima na terenu.

Za dve godine uspeli ste da promenite dva ranga, da li je bilo promena u sastavu?

- Nije bilo većih dolazaka ili odlazaka. Uglavnom stub ekipe čine igrači iz sela. U prethodnih par godina dovedeni su samo par igrača iz zonskog ranga. 

Igrački kadar se nije menjao, a da li je bilo novih lica van terena?

- U upravnom odboru je i dalje ista ekipa. Klub i dalje vodimo Buca Marković i ja kao članovi uprave, dok je Dragan Marković na mestu predsednika. Na klupi smo rotirali. U viši rang nas je uveo Radoslav Živanov, a onda je došao Aleksandar Pajić. 

U okružnom rangu su ekipe dosta "jače", niste očekivali poziciju na kojoj se nalazite?

- Opstanak u Braničevskoj okružnoj ligi nam je prioritet. Mi smo novi u takmičenju i ne možemo da ispratimo neke uslove koje imaju drugi timovi. Imamo dugoročne planove, ali je opstanak za sada prioritet.

Crvena zvezda je donirala komplet dresova

- U akciji crveno-belih oko učlanjivanja u klub dobili smo garnituru dresova, bila je i njihova klupska televizija koja je odradila reportažu o našem klubu. 

Republika

Foto: FK Batovac

 

 

Da li se već radi na pojačanjima koja bi doprinela ispunjenu cilja?

- Već smo u pregovorima sa tri igrača iz Beograda. Možda se tu ubaci i jedno veliko ime iz naše okoline. Moram da napomenem da smo proteklih godinu dana bili lišeni usluga Vojislava Bojatovića. Bojatović je iskusan golgeter koji muču muku sa povredom. Igrač sa velikom karijerom, igrao je 10 godina Superligu Srbije.

Na proleće će novo-staro lice biti na klupi ekipe?

- Odmah bih hteo da napomenem da trener nije uzrok loših rezultata, liga je jednostavno dosta jaka. Igrači su navikli na Živanova, u pregovorima smo oko njegovog povrataka i nadam se da ćemo uspeti da se dogovorimo. Sa njim će opstanak verovatno biti dosta lakše ostvariv. 

Klub je tokom perioda ojačao na svim poljima?

- Na našim utakmica se okuplja veliki broj posetilaca. Posebno smo ponosni našim marketingom na društvenim mrežama. Promovišemo seoski fudbal, i činimo sve da na tim poljima napredujemo iz dana u dan.

Batovac je veoma malo selo, ali je tim sastavljen od dece iz sela?

- Po tome smo jedinstveni u okolini i ligi. Čak 10 igrača je baš iz sela koje ima oko 150 kuća, međutim većina njih je u inostranstvu.

Ekipa se sprema za nastavak prolećnih bitaka za opstanak u ligi. Kada taj cilj bude ostvaren, praviće se novi, neki bolji i viši. Batovac napreduje na svim poljima i ne bi nas čudilo ako se za koju godinu o njemu priča i u zonaškom rangu.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading