U ZABLAĆU SE RADI PUNOM PAROM: Lider se sprema za završetak posla na proleće i plasman u viši rang!

Autor:

Sport

09.12.2022

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tek što je završena polusezona uprava Omladinca se bacila na posao kako bi što spremnija dočekala drugi deo prvenstva.

U ZABLAĆU SE RADI PUNOM PAROM: Lider se sprema za završetak posla na proleće i plasman u viši rang!

Foto: FK Omladinac Zablaće

Omladinac je kako je prolazilo vreme u zonaškom rangu svake godine sve više i više napredovao. U povratničkoj sezoni završio je na 12. poziciji, prošle godine bio je na sredini tabele, pet koraka udaljen od prve pozicije. 

Republika

Ove takmičarske godine u Zablaću se igra najbolji fudbal u ligi. Samo dva poraza upisala je ekipa Omladinca i to u prvom i poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva. Između toga serija od 11 pobeda i prvo mesto na tabeli. Sevojno i Zlatar, prvi pratioci udaljeni su sedam bodova. Ekipa nema najbolji napad, kao ni odbranu u ligi, ali ima sastav koji se bori na svakom meču i koji daje 100% sebe.

Republika

Foto: FK Omladinac Zablaće

Prvo zimsko pojačanje

 

Uprava kluba zna da pred sebe ima veliki zadatak, a to je ostanak na prvoj poziciji i plasman u viši rang, zato je odmah po završetku takmičarskih mečeva krenula na posao. Prvo i veliko pojačanje je Aleksa Jelić. Jelić u svojoj igračkoj karijeri ima impresivnu listu klubova. Nastupao je za Borac iz Čačka, Partizan, BSK Borču.. Igra na poziciji ofanzivnog veznog i sigurno će biti jako bitan faktor na proleće u timu iz Zablaća.

Nekoliko dana posle ozvaničenja prvog dolaska klub je saopštio da se rastaje sa trenerom prvog tima Sašom Kovačevićem. Iz Omladinca su tom prilikom poručili:

- Kovačević zbog privatnih obaveza i velikog angažovanja u radu sa mlađim kategorijama nije mogao da nastavi posao trenera prvog tima. Klub mu se ovom prilikom zahvaljuje na svemu što je u protekla četiri meseca uradio i što smo na čelu sa njim ostvarili najbolji rezultat u poslednjih 25 godina. Takođe, želimo mu sve najbolje, kako na privatnom, tako i na sportskom planu.

Republika

Foto: FK Omladinac Zablaće

Promocija novog trenera

 

Da se u Omladincu ozbiljno radi obrzo se i pokazalo angažovanjem novog šefa stručnog štaba. Od juče je i zvanično Dušan Tošić preuzeo dirigentsku palicu nad igračkim kadrom. Tošić je izuzetno mlad i ambiciozan trener. Vodio je mlađe kategorije Borca i Slobode iz Čačka. U seniorskom fudbalu bio je trenera Poleta iz Trbušana, kao i imenjaka iz Ljubića. U klubu se nadaju da će nastaviti gde su stali sa prošlim trenerom i da će ostvariti zacrtani cilj.

Sastav iz Zablaća na startu prolećnog dela prvenstva gostovaće ekipi Lazarica i imaće priliku da im uzvrati za poraz na domaćem terenu rezulatom 2:0.

BONUS VIDEO: 

 


 



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zapazanje

09.12.2022 11:16

Potreban standardni angazman prvog golmana na svakoj utakmici, pronaci jos jednog "Djurakica" pozadi i uporno UIGRAVATI tim sa prijateljskim utakmicama.