DEMONSTRACIJA MOĆI: Grafičar brojao do šest - Mituljikić razneo banjičku građevinu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

12.11.2022

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nejefikasniji napad prvoligaškog karavana još jednom je pokazao raskošan asortiman svoje moći.

DEMONSTRACIJA MOĆI: Grafičar brojao do šest - Mituljikić razneo banjičku građevinu!

Foto: FK Grafičar

Fudbaleri Grafičara pred susret 18. kola Prve lige Srbije ostvarili su dva neuspeha. Prvo je "Grafose" novosadska Vojvodina eliminisala iz nacionalnog kup takmičenja nakon izvođenja jedanaesteraca, da bi "ljubičasti" u prethodnoj prvenstvenoj rundi doživeli neprijatan poraz u Klupcima od ekipe Loznice.

 

Ceh nešto lošijim rezultatima sa početka meseca novembra ovoga puta platila je ekipa Rada koja sa stadiona "Rajko Mitić" put banjičkog fudbalskog hrama kreće sa šest lopti u mreži.

Na terenu sa veštačkom travom podno južne tribine stadiona "Rajko Mitić" fudbaleri Grafičara su već nakon pola sata igre stigli do zavidne prednosti. Mirko Nikolašević i Nikola Knežević uspeli su da matiraju Sinišu Babića i najave ubedljiv trijumf "ljubičastih".

"Građevinari" su u 31. minuta uspeli da stignu do, ispostaviće se, počasnog pogotka, a u 42. minutu susreta Jovan Mituljikić svojim prvim pogotkom na susretu, verovatno već u tom momentu, rešava pitanje pobednika.

Tamo gde su puleni trenera Marka Neđića stali u prvom, nastavili su i u nastavku susreta, a ponovo je u glavnoj ulozi bio mladi Jovan Mituljikić koji je sa dva nova pogotka u 47. i 61. minutu stigao do svog het-trika. 

Foto: FK Grafičar

Jovan Mituljikić, trostruki strelac u duelu protiv Rada

 

Tačku na ovaj meč postavio je Milan Ilić pogotkom u 73, minutu za konačnih RFK Grafičar : Rad 6:1 (3:1).

Ovim trijumfom fudbaleri Grafičara su se barem u narednim 24 časa vratili na lidersku poziciju prvoligaškog karavana, dok je ekipa trenera Bogdana Koraka prikovana za dno tabele i ekipi Rada predstoji veliko restruktuiranje tokom zimske pauze ukoliko nekadašnji član elite i u nekadašnjoj SFR Jugoslaviji želi da očuva svoj mesto u drugom rangu takmičenja srpskog fudbala.

U poslednjoj jesenjoj rungi fudbalere Grafičara očekuje veliki derbi na Novom Beogradu protiv IMT-a, dok se ekipa Rada na Banjici u duelu sa užičkom Slobodom nalazi pred moranjem osvajanja bodova, jer grčevita borba za opstanak već sada kreće.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading