VIKEND KOJI JE DONEO PROMENU NA LIDERSKOJ POZICIJI: Samo za fudbalske sladokusce - svi golovi na jednom mestu! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.11.2022

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veoma interesantno bilo je na terenima širom Srbije.

VIKEND KOJI JE DONEO PROMENU NA LIDERSKOJ POZICIJI: Samo za fudbalske sladokusce - svi golovi na jednom mestu! (VIDEO)

Foto: youtube.com/printscreen

Prethodnog vikenda odigrani su mečevi 17. kola Prve lige Srbije, a izuzetno zanimljivo bilo je na stadionu pokraj bežanijske crkve gde je promovisan novi lider prvoligaškog karavana, ali i na Banjici gde su "Građevinari" novim neuspehom došli u poziciju da se nađu na samom začelju drugog stepena takmičenj.

 

- IMT : Trayal 3:2 (1:0)

"Traktoristi" nakon tri meča bez trijumfa (Železničar 0:0, Zlatibor 0:0, RFK Novi Sad 1921 1:2), ostvarili su pobedu u duelu protiv kruševačkog Trayala i vratili se na lidersku poziciju. 

Golove za novobeogradsku ekipu postigli su Nikola Glišić, Uroš Stamenić i Nikola Savić, dok su se u strelce u ekipu Kruševljana upisali Igor Savić i Filip Sredojević.

 

 

- Loznica : RFK Grafičar 2:1 (2:1)

Na stadionu Fudbalskog kluba Radnički u Klupcima, ekipa Loznice je stigla do važnog trijumfa kojim je najavila prodor ka sredini tabele prvoligaškog karavana. 

Sa druge strene, ekipa Grafičara nastavlja sa igrama toplo-hladno što se odrazilo i na njihov plasman na tabeli.

Golove za ekipu sa "Lagatora" postigli su Igor Vićentijević u 13. i Matvej Martinkević u 33. minutu susreta, a strelac za "Grafose" bio je Andrija Kaluđerović u 16. minutu susreta.

Treba napomenuti da je susret obilovao žutim kartonima, a sudija Stefan Jeknić čak devet puta se "latio za džep", a čak šest puta "požuteli" su domaći fudbaleri.

 

 

- Rad : Jedinstvo Ub 1:2 (0:1)

Nakon mečeva protiv RFK Novi Sad 1921 (1:2) i Trayala (0:2), fudbaleri Rada zabeležili su i treći poraz u nizu kojim su preuzeli "fenjer" drugog stepena takmičenja.

Ovoga puta bodove sa Banjice odnelo je ubsko Jedinstvo koje je do pobede stiglo pogotcima Zubaru Ibrahima u 43. i 52. minutu susreta. Jedini pogodak za "Građevinare" delo je Stefana Milosavljevića u 56. minutu.

 

 

Na "Agropapuk areni" ove jeseni sanjaju najlepše fudbalske snove. Domaći fudbaleri su eliminisali na startu kup takmičenja ekipu Partizana, a već u narednoj rundi najmasovnijg takmičenja u Sremsku Mitrovicu stiže i Crvena zvezda.

Uz sve navedeno sremskomitrovački prvoligaš dobro stoji i kada je Prva liga Srbije u pitanju. Pobedom nad imenjakkom sa Novog Beograda, domaćin se probio do šeste pozicije i sigurno će prolečni deo šampionata moći mirno da dočeka.

Pobedu domaćinu doneli su Jovan Marinković i Krsta Đorđević koji su mrežu "Majstora" tresli u 8. i 86. minutu, a jedini pogodak za goste iz prestonice delo je Alekse Veličkovića u 55. minutu.

Treba napomenuti da su na ovom susretu viđena i četiri crvena kartona. Kod domaćina "pocrveneli" su Radoš Protić i Nikola Milinković, a u redovima imenjaka sa Novog Beograda Nemanja Đokić i Denis Ahmetović.

 

 

Golom Aleksandra Đorđevića u 54. minutu susreta Pančevci su stigli do treće pobede u nizu čime su se ravnopravno uključili u borbu za poziciju koja direktno vodi naredne sezone u elitni rang srpskog fudbala.

 

 

- Metalac : Inđija Toyo Tires 1:1 (0:0)

Nekadašnji superligaš iz Gornjeg Milanovca predstavlja najneprijatnije iznenađenje ovosezonske Prve lige Srbije. Metalac već pet mečeva ne zna za pobedu, ali su barem prekinuli niz od četiri uzastopna poraza.

Inđijski fudbaleri se nalaze u gornjem delu tabele i sigurno je njihov cilj da barem izbore baraž za popunu elitnog ranga takmičenja.

Golom Nemanje Zdravkovića u 71. minutu Metalac je stigao do prednosti, ali su godti u poslednjim trenucima susreta stigli do boda preko Slaviše Stojanovića.

 

 

- Zlatibor : OFK Vršac 2:1 (1:1)

Nakon serije od devet mečeva bez trijumfa, ekipa Zlatibora je ostvarila trijumf na svojoj "Švajcariji" u deulu protiv OFK Vršca čime je začelje prvoligaške tabele prepustila klubu sa Banjice.

Autogolom u 35. minutu Ognjen Ilić je doveo domaine do prednosti. Poravnanje rezultata doneo je Arian Mršulja u finišu prvog poluvremena, da bi veliku radost Zlatiboru doneo Nikola Dišić golom u 76. minutu.

 

 

- Maćva : GFK Sloboda 0:0 (0:0)

Jedini susret na kojem tokom prethodnog vikenda nije bilo pogodaka, jeste meč u Šapcu gde su se sastale dve crveno-crne ekipe, Mačva i užička Sloboda.

 

 

- Parovi 18. kola Prve lige Srbije:

OFK Vršac (Vršac) - Metalac (Gornji Milanovac)

Inđija Toyo Tires (Inđija) - Radnički (Sremska Mitrovica)

Radnički (Novi Beograd) - Mačva (Šabac)

GFK Sloboda (Užice) - Loznica (Loznica)

RFK Grafičar (Beograd) - Rad (Beograd)

Jedinstvo (Ub) - IMT (Novi Beograd)

Trayal (Kruševac) - Železničar (Pančevo)

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) - Zlatibor (Čajetina)

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading