PREDSEDNIK IZRAELA NAVEO GLAVNE RAZLOGE ZA PREKID VATRE: NAgovestio novo PRIMIRJE u Pojasu Gaze u zameni za vraćanje talaca

Autor:

Svet

19.12.2023

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istaknuto je da je "odgovornost u potpunosti na lideru Hamasa Jahje Sinvaru i ostatku rukovodstva".

PREDSEDNIK IZRAELA NAVEO GLAVNE RAZLOGE ZA PREKID VATRE: NAgovestio novo PRIMIRJE u Pojasu Gaze u zameni za vraćanje talaca

Foto: shutterstock, Tanjug/AP

Izraelski predsednik Isak Hercog nagovestio je danas spremnost svoje zemlje da uđe u još jedno primirje u Pojasu Gaze, uz posredovanje stranih zemalja.

Hercog je kao glavne razloge za prekid vatre naveo vraćanje talaca koje drži Hamas i potrebu da više pomoći stigne do blokiranog Pojasa Gaze, preneo je Rojters.

- Izrael je spreman za još jednu pauzu u sukobu, kao i za dodatno dopremanje humanitarne pomoći, kako bi bilo omogućeno oslobađanje talaca - rekao je Hercog.

On je istakao da je "odgovornost u potpunosti na lideru Hamasa Jahje Sinvaru i ostatku rukovodstva".

Ministarstvo zdravlja u Gazi saopštilo je danas da je najmanje 19.667 Palestinaca ubijeno, a 52.586 ranjeno, u ratu između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas u Pojasu Gaze od 7. oktobra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading