PREŽIVELI HAMAS I 70 DANA PAKLA U ZATOČENIŠTVU, A ONDA IH LIKVIDIRALI NJIHOVI! Načelnik izraelske vojske preuzeo odgovornost za ubistvo TRI TAOCA! "PUCALI SMO U LJUDE SA BELIM ZASTAVAMA"!

Autor:

Svet

17.12.2023

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema njegovim rečima, taoci su učinili sve kako bi ih vojnici prepoznali kao takve, skinuvši košulje i držeći belu zastavu.

PREŽIVELI HAMAS I 70 DANA PAKLA U ZATOČENIŠTVU, A ONDA IH LIKVIDIRALI NJIHOVI! Načelnik izraelske vojske preuzeo odgovornost za ubistvo TRI TAOCA!  "PUCALI SMO U LJUDE SA BELIM ZASTAVAMA"!

Foto: hostages and missing families printscreen

Načelnik štaba izraelske vojske Herzi Halevi, preuzeo je odgovornost za slučajno ubistvo tri izraelska taoca u Pojasu Gaze, koje su počinila trojica izraelskih vojnika.

Halevi je naglasio da je incident težak i bolan događaj, te da vojska i on lično preuzimaju odgovornost za ono što se dogodilo. Istakao je da će učiniti sve što je u njihovoj moći da spreče ponavljanje sličnih slučajeva u budućnosti.

- Incident u kojem su vojnici IDF-a slučajno ubili Jotama Haima, Alona Šamriza i Samera El-Talalku, težak je i bolan događaj. Trojica talaca, koji su preživeli 70 dana pakla, krenuli su ka vojnicima IDF-a i poginuli su od vatre naših snaga - rekao je na početku svog obraćanja Halevi.

Vojska i ja, kao njen zapovednik, odgovorni smo za ono što se dogodilo i učinićemo sve što možemo da sprečimo da se takvi slučajevi ne ponove u budućim borbama - rekao je u videu objavljenom sinoć na društvenoj platformi X.


Halevi je istakao da se ne sme pucati na ljude sa belim zastavama koji žele da se predaju, naglašavajući da su pravila borbe prekršena prilikom ubistva taoca.

Prema njegovim rečima, taoci su učinili sve kako bi ih vojnici prepoznali kao takve, skinuvši košulje i držeći belu zastavu.

Takođe, istakao je da se vojnici nalaze u zoni aktivnih borbenih delovanja, gde pripadnici Hamasa često deluju u civilu, te da svaka odluka može napraviti razliku između života i smrti.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading