IZRAELCI GREŠKOM UBILI TRI TAOCA U GAZI! Sumnjali su da su BOMBAŠI samoubice! (FOTO)

Autor:

Svet

15.12.2023

21:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poginuli su Jotam Haim, koji je otet iz Kfar Aze, i Samar Talalka, koji je otet iz Nir Ama. Treći talac nije imenovan na zahtev njihove porodice.

IZRAELCI GREŠKOM UBILI TRI TAOCA U GAZI! Sumnjali su da su BOMBAŠI samoubice! (FOTO)

Foto: shutterstock

Portparol IDF-a, Daniel Hagari, rekao je da su jutros tokom bitaka u Šejaji, na severu Gaze, izraelske trupe pogrešno identifikovale tri taoca kao pretnju i otvorile vatru na njih, ubivši ih. Hagari dodaje da IDF snosi odgovornost za ovaj "tragičan incident".

- Ovo je oblast u kojoj su vojnici naišli na mnoge teroriste, uključujući bombaše samoubice - dodao je Hagari, koji je imenovao taoce kao Jotam Haim, koji je otet iz Kfar Aze, i Samar Talalka, koji je otet iz Nir Ama. Treći talac nije imenovan na zahtev njihove porodice.

Upitan kako su taoci uspeli da pobegnu iz zarobljeništva Hamasa, Hagari kaže da vojska veruje da su "njih trojica uspeli da pobegnu ili da su ih teroristi koji su ih držali zarobljeni napustili", prenosi 24sedam.

U svom saopštenju Hagari kaže da se "nakon pucnjave, tokom skeniranja i pregleda, odmah pojavila sumnja u identitet mrtvih, a njihova tela su brzo prebačena na ispitivanje u Izrael, gde su taoci identifikovani".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading