RAT PROTIV HAMASA ULAZI U NOVU FAZU: Na meti izraelske vojske biće NAJUŽE rukovodstvo terorista, tražiće ih I POD ZEMLJOM!

Autor:

Svet

15.12.2023

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelske odbrambene snage (IDF) su zauzele i uništile štab Hamasovog bataljona Šedžaja u istočnom okrugu grada Gaza.

RAT PROTIV HAMASA ULAZI U NOVU FAZU: Na meti izraelske vojske biće NAJUŽE rukovodstvo terorista, tražiće ih I POD ZEMLJOM!

Foto: Tanjug/AP

Borci Hamasa su “eliminisani” napadima aviona i tenkova, uz pomoć inženjera koji su urušili tunel u kompleksu. Izraelske snage su urušile nekoliko stambenih blokova u okrugu Šedžaja, gde su ranije ove nedelje ubijena devet vojnika IDF. Izraelska vojska je ciljala “terorističku infrastrukuru u srcu Kan Junisa”, uništavajući skladište oružja i nekoliko vozila pronađenih u tunelu, koji su korišćeni prilikom napada 7. oktobra.

Savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće, Džejk Saliven, izjavio je da će rat u Gazi preći u novu fazu fokusiranu na precizno ciljanje rukovodstva Hamasa i operacije vođene obaveštajnim podacima.

Saliven je naglasio da će biti potrebni meseci da Izrael postigne svoje ratne ciljeve, ali da će se borbe nastaviti u fazama. Saliven će se sastati sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom na Zapadnoj Obali, gde će teme razgovora biti promovisanje stabilnosti i podrška naporima Palestinske uprave u borbi protiv terorizma.

Izrael se nalazi pod pritiskom međunarodne zajednice da smanji broj civilnih žrtava u Gazi, gde je do sada ubijeno skoro 19.000 palestinskih civila.

Izraelska vojska je pronašla tela dvojice svojih vojnika, Nika Bajzera i Rona Šermana, koje je Hamas držao kao taoce. Bajzer, koji je radio na izdavanju dozvola i prolazu robe preko prelaza Erez u Gazi, zarobljen je 7. oktobra tokom napada Hamasa na bazu. Šerman je bio u vojnoj bazi blizu granice sa Gazom kada je Hamas napao bazu. Takođe, IDF je otkrio telo civila Elije Toledana, koji je Hamas oteo 7. oktobra.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading