BITKA ZA TITULU: Novakov dželat Rud na Cicipasa u finalu!

Autor: M. M.

Sport

14.04.2024

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završnica turnira u Monte Karlu.

BITKA ZA TITULU: Novakov dželat Rud na Cicipasa u finalu!

Foto: www.profimedia.rs

Bitka za titulu! Masters turnir iz 1.000 u Monte Karlu dobija konačan epilog. U finalu ovogodišnjeg izdanja prestižnog turnira u Kneževini Monako zaigraće Norvežanin Kasper Rud i Stefanos Cicipas iz Grčke.

Obojica tenisera u svojim polufinalnim mečevima priredili su velika iznenađenja. Kasper Rud je, naime, posle velike drame i tri seta eliminisao najboljeg tenisera u istoriji Novaka Đokovića -  6:4, 1:6, 6:4. Njegov rival od 15 časova (TV prenos je na Sport klubu 1) biće Stefanos Cicipas, koji je takođe sa 2:1 (6:4, 3:6, 6:4) u setovima neočekivano savladao Janika Sinera, drugog igrača ATP liste.

Cicipas, koji je dvostruki šampion Monte Karla, nakon ovog turnira ponovo će se vratiti u Top 10 na ATP listi, dok će Rud bez obzira na rezultat u finalu postati šesti teniser sveta.

Njih dvojica su se do sada sastajali tri puta, a uspešniji je Rud koji je dva puta trijumfovao - 2021. godine u Madridu i nedavno u Los Kabosu. Grčki teniser je jedini trijumf protiv Norvežanina ostvario 2021. godine na turniru u Kanadi.

Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 5.950.575 evra, ima tradiciju dugu više od 100 godina, a najviše titula na njemu dosad je osvojio španski teniser Rafael Nadal, ukupno 11. Aktuelni branilac titule jeste današnji finalista Stefanos Cicipas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading