ČKALJA JE SVAKOG JUTRA RADIO ISTU STVAR: Važio je za "teškog" čoveka, a sada su komšije otkrile istinu o njemu!

Autor:

Zabava

29.04.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miodrag Petrović Čkalja rođen je u Kruševcu, gde se i danas nalazi njegova porodična kuća.

ČKALJA JE SVAKOG JUTRA RADIO ISTU STVAR: Važio je za "teškog" čoveka, a sada su komšije otkrile istinu o njemu!

Foto: printscreen

Legendarni glumac Miodrag Petrović Čkalja bio je jedan od najboljih komičara sa prostora bivše Jugoslavije, specifičan glumac, ali i osoba sa kojom nije mogao baš svako da fukcioniše.

Važio je za "teškog" čoveka, a jednom prilikom o njemu je govorio Bole Stošić, koji je otkrio da Čkalja i nije tako zabavan čovek van scene.

- U "Boljem životu" me nije bilo jer sam morao da imam direktne scene s Miodragom Petrovićem Čkaljom. On je imao kod sebe spisak od osam glumaca s kojima nije želeo da radi. Na njemu je bilo i moje ime. Nisam želeo da dođem na snimanje, a da me on izbaci. Znao sam da me to čeka - rekao je svojevremeno pokojni glumac.

Republika

Foto: printscreen

 

Odrastao je u Kruševcu, gde je rođen 1924. godine, a i danas se na istom mestu nalazi porodična kuća slavnog glumca. Sada su komšije otvoreno progovorile o poznatom sugrađaninu i otkrile pravu istinu o Čkalji. Glumac je imao jednu naviku koju nikada nije menjao.

-  Čkalja je bio omiljeni komšija, to mogu da vam kažem. Svakog jutra bi zastao na ulici da se ispriča sa svakim, bio je jedan dobar, vredan, pošten čovek - rekla je jedna komšinica za Blic.

U njegovu čast, u njegovoj Balšićevoj ulici, Kruševljani su mu podigli spomen ploču, a na Trgu glumaca ispred Kruševačkog pozorišta je i njegov spomenik.

Kuća je potpuno sređena, sve je uredno, a kako kažu komšije Čkaljin sin održava kuću i često dolazi tu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading