BEJBI LAZANJA ODBIO NAGRADU OD 50.000 EVRA, PA SE OBRATIO PREMIJERU HRVATSKE: Šok-bomba nakon Evrovizije, Purišić ostavio sve bez teksta!

Autor:

Zabava

16.05.2024

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska mu dala 50.000 evra, a on ih odbio!

BEJBI LAZANJA ODBIO NAGRADU OD 50.000 EVRA, PA SE OBRATIO PREMIJERU HRVATSKE: Šok-bomba nakon Evrovizije, Purišić ostavio sve bez teksta!

Foto: shutterstock, pixabay.com, Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Nakon što je osvojio sjajno drugo mesto na Evroviziji 2024, pod umetničkim imenom Bejbi Lazanja, Marko Purišić se oglasio povodom novčane nagrade koju je dobio od Hrvatske. Iako je nagrađen sa 50.000 evra, on je odlučio da tu nagradu odbije i da novac prosledi u humanitarne svrhe.

U svom obraćanju, Purišić je izrazio zahvalnost vladi Hrvatske i premijeru Andreju Plenkoviću, ali je istakao da novac želi da prosledi onima kojima će daleko više pomoći.

Purišić je zatražio da 25.000 evra bude donirano Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom "Mladen Cepulic", dok je preostalih 25.000 evra namenio Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplataciju krvotoknih matičnih stanica KBC Zagreb. Ovom gestu, Purišić je pokazao svoju humanost i brigu za one kojima je pomoć najpotrebnija.

Republika

Foto: Credit: Jessica Gow/TT / AFP / Profimedia

Bejbi Lazanja

 

- Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime, te ime hrvatska Vlada donira 25.000€ Zavodu za pedijatrisjku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom "Mladen Cepulic". Nadalje, ostalih 25.000€ voleo bih da doniram Zavodu za pedijstrijsku hematologiju, onkologiju i transplataciju krvotoknih matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala. 

Tehnički premijer Andrej Plenković je čestitao Bejbi Lazanji na fascinantnom uspehu na Evroviziji i istakao da je to najveći uspeh samostalne Hrvatske od nastupa grupe Riva. Plenković je istakao da je Bejbi Lazanja postigao veliki uspeh i poželeo mu puno uspeha u daljem radu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Gorki

16.05.2024 15:10

Bravo vidi se da si veliki čovek

Ana

16.05.2024 17:30

Bravo dečko! Još ima dobrih i humanih ljudi a i on je jedan od njih. Novas dođe i potroši se i uvek je velika glad za njim kod nekih ljudi. Dobra deka ispune čoveku srce i zauvek tu ostaju.