OTKRIVENO ZAŠTO JE HRVATSKA DALA SRBIJI 3 POENA NA EVROVIZIJI! Hrvatski influenser ŽESTOKO opleo po državi, pa ih BRUTALNO OPSOVAO! (VIDEO)

Autor:

Zabava

12.05.2024

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati influenser opleo žestoko po Hrvatskoj, koja je Srbiji na Evroviziji dala samo 3 poenta.

OTKRIVENO ZAŠTO JE HRVATSKA DALA SRBIJI 3 POENA NA EVROVIZIJI! Hrvatski influenser ŽESTOKO opleo po državi, pa ih BRUTALNO OPSOVAO! (VIDEO)

Foto: Shutterstock, Profimedia

Hrvatska je zauzela drugo mesto na finalu Evrovizije 2024. Iako je hrvatski izvođač Bejbi Lazanja dobio najviše poena od publike, pobedu je odnela Švajcarska.

Posebno kontroverze izazvalo je glasanje žirija, pri čemu je hrvatski žiri svojoj konkurenciji iz Srbije dodelio samo 3 boda, dok je srpski žiri Hrvatskoj dao maksimalnih 12 bodova. Ovo je izazvalo negodovanje i oštru reakciju influensera Vanje Fotovića, koji je javno izrazio nezadovoljstvo ovakvim ishodom.

Foto: Credit: Jessica Gow/TT / AFP / Profimedia

Bejbi Lazanja

 


Vanja Fotović je putem društvenih mreža izrazio nezadovoljstvo glasanjem hrvatskog žirija i tvrdio da je hrvatski žiri Bejbi Lazanju doveo kao rezervu, te da njegova pesma nije bila dovoljno dobra za takmičenje. Fotović je takođe naglasio da je Evrovizija politički obojeno takmičenje, te da je nezadovoljan što se susedne zemlje nisu podržale međusobno.

- Mi, Hrvati, smo neviđene pi**e, koje su Srbima dale tri boda, tri boda! A nama su Srbi dali 12 bodova! 12 bodova su nam dali! Mi smo pi**e neviđene! To ću vam ja reći, pa kom pravo, pravo, kom krivo, krivo - rekao je Vanja, a sada se ponovo oglasio i otkrio nepoznate detalje.

 

 

- Sad ću da objasim zašto sam ja onako podivljao jer je Hrvatska dala Srbiji 3 boda na Evroviziji, odnosno zašto je hrvatski 'stručni' žiri Srbiji dao 3 boda. Prvo i osnovno, zato što je taj isti žiri Bejbi Lazanju doveo kao rezervu. On uopšte nije bio u planu na Dori, jer njegova pesma nije bila dovoljno dobra za Doru. Samim tim, kad je Žaža ustala od Dore, onda smo zvali Bejbi Lazanju, onda je naš stručni žiri zvao Bejbi Lazanju kao rezervu. Ta rezerva je pobedila prema publici i na drugom mestu je na Evroviziji. Dakle Hrvatska radio-televizija neka da ostavku zajedno sa stručnim žirijem", rekao je influenser, pa nastavio:

"Druga stvar, slagali se vi sa mnom ili ne, Evrovizija je jedno političko sra**, samim time što je Evrovizija jedno političko sra**. Kad je već tako zašto se onda i mi nismo mogli međusobno podražati, kao što su se podražli svi ostali susedi. Taj isti žiri koji je Teya Dori dao 3 boda, nije hteo Bejbi Lazanju na Dori, jer pesma nije bila dovoljno dobra i onda sam ja ponesen emocijama, reagovao kako sam reagovao, meni je drago da se to vama sviđa. Pokradeni smo", završio je Vanja.


Ovakav ishod takmičenja na Evroviziji 2024. izazvao je burne reakcije i podstakao raspravu o regularnosti takmičenja i političkim uticajima. Kontroverze oko izbora izvođača i glasanja žirija dodatno su oblikovale javno mnjenje o ovogodišnjem takmičenju.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading