ŠOK U TORONTU: Novak dobio SJAJNE VESTI pred nastavak sezone!

Autor:

Sport

12.08.2023

07:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačno se sreća osmehnula našem asu.

ŠOK U TORONTU: Novak dobio SJAJNE VESTI pred nastavak sezone!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Američki teniser Tomi Pol je napravio pravu senzaciju u četvrtfinalu mastersa u Torontu, pošto je savladao Karlosa Alkaraza, prvog igrača sveta, sa 2:1, po setovima 6:3, 4:6, 6:3.

Na taj način je Pol prekinuo neverovatnu seriju mladog Španca, koji poraz nije doživeo još od 9. juna, kada ga je u polufinalu Rolan Garosa porazio Novak Đoković. Od tada je Alkaraz osvajao Kvins, zatim VImbldon, upisao je i po dve pobede na Hopman kupu, odnosno u Torontu, ali ga je na putu do nove titule zaustavio Amerikanac.

Zanimljivo je da su se ova dvojica igrača sastala i prošle godine na ovom mastersu, koji je tada održan u Montrealu, a Pol je i tada bio uspešniji, takođe sa 2:1.

Već od prvog gema je Tomi pokazao da je spreman da uzme "skalp" Alkarazu, pošto je odmah napravio brejk. Tu prednost je održavao, a kada je stigao do duplog brejka i rezultata 5:2, činilo se da je set gotov. Ipak, Španac uzvraća, pravi ribrejk i smanjuje na 5:3, ali već u sledećem gemu je ponovo posustao, pa Pol stiže do prvog seta (6:3).

U drugom setu smo videli još veću borbu, a nije bilo brejkova u prvih šest gemova. Tada Amerikanac popušta, i bez osvojenog poena dopušta rivalu brejk. Imao je odmah priliku da se vrati, tri brejk lopte u narednom gemu, ali se Alkaraz odbranio i vrlo brzo stigao do poravnanja (6:4).

Ipak, nije imao snage za poptuni preokret. Pol u prvom gemu spasava brejk priliku, zatim je i propušta u narednom gemu, ali pri rezultatu 3:2 oduzima servis prvom teniseru sveta, a zatim bez većih problema osvaja još dva gema i stiže do velike pobede.

Ovo je svakako i sjajna vest za Novaka Đokovića, pošto je jasno da Alkaraz nije u formi kao sa Vimbldona, a takođe će Srbinu sada biti lakše da se vrati na prvo mesto ATP liste, ako ne u Sinsinatiju, a onda već posle US opena.

Tomi Pol će u polufinalu igrati protiv Janika Sinera, dok drugi par čine Alehandro Davidovič Fokina i Aleks de Minor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading