PODSEĆA NA RUSKI KOJIM UNIŠTAVAJU UKRAJINCE: Iranska vojska OBELODANILA jeziv snimak novog jurišnog drona! (VIDEO)

Autor:

Svet

28.04.2024

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SAD, Velika Britanija i Kanada nedavno su uvele nove sankcije protiv Teherana, usmerene na proizvodnju i izvoz bespilotnih letelica te zemlje, nakon iranskih vazdušnih napada na Izrael.

PODSEĆA NA RUSKI KOJIM UNIŠTAVAJU UKRAJINCE: Iranska vojska OBELODANILA jeziv snimak novog jurišnog drona! (VIDEO)

Foto: Ministarstvo odbrane Rusije, Printscreen/Twitter

Iranska vojska je danas predstavila novi jurišni dron, koji je dizajniran da uleti u mete i eksplodira, slično onima koje koristi Rusija u ratu u Ukrajini.

Državna novinska agencija Tasnim izvestila je da je nova bespilotna letelica, čije ime još uvek nije otkriveno, veoma slična ruskom dronu Zala Lancet, koji je prvi put proizveden 2020. godine. Uz ovu vest, objavljen je i video snimak novog drona. Iran tvrdi da je ostvario značajan napredak u proizvodnji bespilotnih letelica poslednjih godina, a ruske snage u Ukrajini aktivno koriste dronove iranske proizvodnje.

Reakcija na sankcije i legitimno pravo naoružavanja

SAD, Velika Britanija i Kanada nedavno su uvele nove sankcije protiv Teherana, usmerene na proizvodnju i izvoz bespilotnih letelica te zemlje, nakon iranskih vazdušnih napada na Izrael. Iran je ljutito osudio ove sankcije, a portparol iranskog Ministarstva spoljnih poslova, Naser Kanani, izjavio je: "Te sankcije neće uticati na našu volju, naprotiv... one će samo ojačati volju naših vojnih snaga i nezavisnost." Kanani je istakao da Iran ima legitimno pravo da se naoružava u cilju odbrane zemlje, te da je takođe legitimno preduzeti vojnu akciju protiv neprijateljske agresije, poput izraelske.

Geopolitički sukobi i iranski napadi na Izrael

Iranski napadi na Izrael usledili su nakon izraelskog vazdušnog napada na kompleks iranskog konzulata u Damasku, u kojem su među ostalima ubijeni visoki oficiri Islamske revolucionarne garde. Ovi događaji ukazuju na kompleksnost geopolitičkih sukoba na Bliskom istoku i na ulogu koju bespilotne letelice igraju u tim sukobima.

Iranska vojska i dalje nastavlja sa razvojem svoje tehnologije bespilotnih letelica, ističući svoje pravo na odbranu i nezavisnost u svetlu međunarodnih pritisaka i sukoba na Bliskom istoku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading