PORUKA OCA TADEJA NAVELA MNOGE VERNIKE DA SE PREISPITAJU! Ova promena zavisi samo od vas, a može vam promeniti život IZ KORENA!

Autor:

Vesti

28.04.2024

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Misli imaju veliku moć i često nismo svesni šta sve možete njima postići.

PORUKA OCA TADEJA NAVELA MNOGE VERNIKE DA SE PREISPITAJU! Ova promena zavisi samo od vas, a može vam promeniti život IZ KORENA!

Foto: Printscreen

Otac Tadej, poznati duhovnik, ostavio je dubok trag svojim porukama i besedama koje su ostale zabeležene u knjigama i pamćenju vernika. Njegova učenja često su naglašavala važnost stanja misli za kvalitetan život, smirenost i radost.

Foto: Printscreen

Otac Tadej

Moć misli

Jedna od ključnih poruka Oca Tadeja bila je da misli imaju izuzetnu moć, često nedovoljno shvaćenu. On je isticao da kada usmerimo misli ka pravim ciljevima, možemo postići izuzetne stvari u životu. Njegova uverenja o brzini misli, koja je čak veća od brzine svetlosti, intrigirala su mnoge, naglašavajući dubinu njegovog duhovnog učenja, prenosi Stil. 

Poverenje u Boga

Odreći se sebe i potpuno se osloniti na Boga bila je još jedna ključna poruka koju je Otac Tadej prenosio vernicima. Njegova uverenja o tome da se jedino od Boga može očekivati istinsko dobro, pomoć i pobeda, pružala su nadu i snagu mnogima koji su tražili duhovno vođstvo.


Ove poruke Oca Tadeja ostaju važne i inspirativne i danas, podsećajući nas na važnost čistih misli i poverenja u duhovne vrednosti. Njegova dela i reči i dalje inspirišu ljude širom sveta da traže unutrašnji mir i spokojstvo.

Kao što od sebe ne očekujemo ništa, pošto smo i sami - ništa; tako se isto nadamo da će nam Bog darovati svaku pobedu, po svedočanstvu iz Psalama:

"U Njega se pouzda srce moje i On mi pomože" (Ps 28:7).

Da bismo dobili takvu nadu i pomoć, biće nam od koristi ovakvo razmišljanje:

a) Svemoćni Bog može učiniti sve što želi - pa može i nama pomoći;

b) kao Sveznajući i Premudri, zna sve najsavršenije - pa zna šta je najbolje za spasenje svakog od nas;

v) kao beskrajno Dobar, uvek je spreman da nam svakog dana i svakog trenutka sa neiskazanom ljubavlju pruži pomoć koja nam je - da bi postigli potpunu duhovnu pobedu - potrebna.

Foto: Shutterstock

Žena se moli Gospodu

Treba samo da Mu se sa čvrstom nadom obratimo. Zar bi onaj Dobri Pastir (Isus Hristos) - Koji je tri godine hodao tražeći zabludele ljude, zvao ih iz sveg glasa, prolio Svoju Krv i dao Svoj Život za njih - mogao, kada oni idu za Njim, kada Mu se sa ljubavlju obraćaju i zovu Ga u pomoć, da ne obrati pažnju na njih, da ih ne uzme na Svoja Božanska pleća, ne donese ih pred horove Anđelske i ne priredi veliku svečanost u čast toga?!

g) Postoji još jedno sredstvo da se oživi nada u Boga, a to je - sećanje na sve slučajeve Božije pomoći koji su zapisani u Svetom u Pismu. Ti tako mnogobrojni slučajevi jasno kazuju da nikada niko - ko se uzda u Boga - nije ostao postiđen i bespomoćan!

"Pogledajte na prošlost..." - govori premudri Sirah - "...i vidite: ko je verovao u Gospoda i ostao postiđen?" Naoružaj se tim mislima i hrabro stupaj na bojište, bori se junački i budi uveren da ćeš odneti pobedu. Jer ćeš - zahvaljujući takvim mislima - zadobiti snažnu nadu u Boga, a ona će ti neprestano donositi Božiju pomoć i davati snagu da pobediš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading