PORAŽAVAJUĆA VEST: Objavljeni rezultati sa Evrovizije, Teya Dora JEDVA PROŠLA u finale!

Autor:

Zabava

12.05.2024

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakvo je bilo stanje u polufinalnim noćima!

PORAŽAVAJUĆA VEST: Objavljeni rezultati sa Evrovizije, Teya Dora JEDVA PROŠLA u finale!

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Na 68. Evroviziji Srbija je sinoć zauzela 17. mesto u finalu sa pesmom "Ramonda", izvođača Teya Dore. Iako je u prvoj polufinalnoj večeri Srbija bila pročitana kao prva zemlja koja se plasirala u finale, realno stanje je bilo drugačije. Teya je jedva prošla u finale, budući da je u prvom polufinalu bila deseta među zemljama koje su prošle, sa ukupno 47 poena, dok je iza nje ostala Australija sa 41 poenom, ne uspevši da se plasira dalje.

Republika

Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissne

Teya Dora u finalu Evrovizije

U prvom polufinalu, predstavnik Hrvatske, Bejbi Lazanja, osvojio je prvo mesto sa impresivnih 177 poena, dok je drugoplasirana bila Ukrajina sa 173 poena, a treća Irska sa 124. U drugom polufinalu, prvo mesto je osvojila Izrael sa 194 poena, dok je Holandija zauzela drugo mesto sa 182 poena, a treća je bila Jermenija sa 137. Interesantno je napomenuti da je Holandija kasnije diskvalifikovana sa takmičenja, ostavljajući trag u istoriji ovogodišnje Evrovizije.

Republika

Foto: Credit: Jessica Gow/TT / AFP / Profimedia

Bejbi Lazanja nastup na Evroviziji

Od zemalja koje se nisu plasirale u finale, iz prvog polufinala to su bile Australija, Poljska, Moldavija, Island, a iz druge Češka, Danska, Belgija, San Marino, Albanija i Malta. Ovo takmičenje je još jednom pokazalo koliko je konkurencija jaka i nepredvidiva, te da čak i male razlike u glasovima mogu značiti velike promene u plasmanu.

Srbija će bez sumnje nastaviti da se takmiči na prestižnom muzičkom takmičenju i raduje se novim izazovima i prilikama za predstavljanje svoje muzičke scene širom Evrope i sveta.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading