ALKARAZ U ŠOKU: Reči mladog Karlosa o kojima BRUJI čitav teniski svet!

Autor:

Sport

06.08.2023

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trofej koji će čitav život imati poseban značaj za sjajnog Španca.

ALKARAZ U ŠOKU: Reči mladog Karlosa o kojima BRUJI čitav teniski svet!

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa finala Vimbldona

Mladi Karlos Alkaraz stigao je na nedavno završenom Vimbldonu do najvećeg uspeha u karijeri, pošto je u velikom finalu pobedio Novaka Đokovića, rezultatom 3:2.

U epskom finalu, Karlitos nije popustio pod pritiskom, odigrao je perfektno, a na kraju je zasluženo podigao trofej na Centralnom terenu.

Sada, par nedelja posle finala, Alkaraz ističe da ne može da poveruje da je taj trofej u njegovoj dnevnoj sobi.

- Imam trofej u svojoj dnevnoj sobi, tako da svaki put kad ručam, večeram sa porodicom, vidim ga. To je nešto što ne želim da zaboravim - rekao je Alkaraz.

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz sa titulom na Vimbldonu

Španac je dodao da nije imao previše vremena da razmišlja o tituli.

- Imao sam nedelju dana da razmišljam o tome. Nisam imao previše vremena. Trebalo mi je malo više jer je to nešto ludo. Osvajanje Vimbldona sa 20 godina je nešto o čemu sam sanjao kada sam počeo da igram tenis. Bio mi je to četvrti turnir na travi, tako da je bilo potpuno neočekivano. Dakle, za mene je to veliko dostignuće i nešto zbog čega moram da odvojim vreme kako bih razmislio.

Alkaraz je u karijeri osvojio 12 titula, od čega šest ove sezone.

- Znam da je sve došlo tako brzo. Sjajni turniri, dva Grend slema, a imam samo 20 godina. Znam da sam baš mlad. Radio sam da bih bio u poziciji da se borim za ovakve stvari. Ali ne možete da shvatite dok to ne uradite. Razmišljam ponekad o poslednjem poenu na US openu, na Vimbldonu i drugim turnirima koje sam osvojio. Još uvek ne mogu da verujem, naježim se, ludo je - zaključio je Španac.

Priliku da stigne do nove titule prvi reket sveta će imati već naredne sedmice, kada je na programu masters u Torontu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading