CRVENA ZVEZDA JE ŠAMPION SRBIJE SEDMI PUT U NIZU! SVE JE GOTOVO: Crveno-beli preskočili i TSC i ODBRANILI TITULU U SUPERLIGI!

Autor:

Sport

02.05.2024

20:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde su novi/stari prvaci Srbije, pošto su savladali TSC na Marakani u trećem kolu plej ofa sa 2:1!

CRVENA ZVEZDA JE ŠAMPION SRBIJE SEDMI PUT U NIZU! SVE JE GOTOVO: Crveno-beli preskočili i TSC i ODBRANILI TITULU U SUPERLIGI!

Foto: Starsport

Slavlje u Ljutice Bogdana može da počne - crveno-beli su odbranili titulu u Superligi Srbije! Nakon što je Partizan u Humskoj poražen od Vojvodine, bilo je jasno da Milojevićeva četa mora večeras trijumfom da povtrdi sedmi pehar u nizu u nacionalnom
šampionatu - i uspela je.

FK CRVENA ZVEZDA - FK TSC 2:1 (0:0)

'55 Olajinka, '75 Endiaje; '60 Milosavljević
Republika

Foto: Starsport

Crvena zvezda - TSC

Ali, nije bilo nimalo lako protiv žilave ekipe iz Bačke Topole.

Prvo poluvreme proteklo je izuzetno tvrdo na obe strane, sa malim brojem šansi i većim uzbuđenjem tek na samom isteku 44. minuta kada je Bukari promašio stopostotnu priliku, pa Hvang pogodio prečku.

Ipak, posle samo deset minuta igre u drugom delu Piter Olajinka nastavio je tamo gde je stao u Kupu protiv Partizana pogodivši glavom mrežu gola koji je čuvao Veljko Ilić. Međutim, ekspresno su odgovorili gosti posle samo 300 sekundi igre. Neoprezna je bila

odbrambena linija crveno-belih dozvolivši Ivanu Milosavljeviću da iskosa pogodi nebranjenu mrežu i tako unese nervozu prisutnima na Marakani.

Ona je trajala sve do 15 minuta pred kraj, kada je Šerif Endiaje zakucao loptu sa pola metra u gol gostiju posle Rodićevog odbitka. Pokušavali su borbeni gosti do kraja da izjednače, ali je Vladan Milojević uspešno izvršio prvu misiju zbog koje je vraćen u Ljutice Bogdana - osvojio je titulu šampiona Srbije.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

 

 

75. minut - Gooool! Šerif Endiaje zakucava loptu u mrežu Veljka Ilića! Nakon udarca Rodića i odbitka od stativu, Senegalcu nije bilo teško da nastavi sjajnu golgetersku seriju.

 

60. minut - Evo ekspresnog odgovora TSC - Milosavljević postiže izjednačujući pogodak! Neoprezna je bila Zvezdina odbrana dozvolivši napadaču gostiju da iskosa uspe da postigne gol.

 

 

55. minut - Evo gola za Zvezdu - Piter Olajinka posle kornera glavom dovodi crveno-bele u prednost! Opet je udarac iz ugla napravio veliki problem odbrani gostiju, a sada je bio i koban po istu.

53. minut - Opet Zvezda preti posle kornera, Spajić je prebacio loptu tik preko prečke!

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

 

 

44. minut - Kakve dve prilike za Zvezdu u minutu! Hvang je oba puta bio u centru pažnje, prvo je asistirao Bukariju koji je iz izgledne pozicije šutirao u Ilića, da bi sam Korejac potom poslao "raketu" sa velike udaljenosti u prečku!

35. minut - Velika šansa za Zvezdu! Bukari je gađao, Endiaje dokačio loptu, ali nedovoljno da uđe u gol.

29. minut - Svašta se izdešavalo u šesnaestercu TSC, a malo je falilo da Stamenić uputi opasan udarac ka golu Ilića.

Republika

Foto: Starsport

Crvena zvezda - TSC

22. minut - Žestok pljusak je u Ljutice Bogdana, a mogao je domaći tim do prednosti. Rodić je centirao, ali Bukari nije uspeo da se snađe bolje posle rikošeta u petercu gostiju.

10. minut - Za sada se igra dosta čvrsto na obe strane, bez preteranih šansi.

POČEO JE MEČ

PRE UTAKMICE

18:50 - Partizan je poražen u Humskoj od Vojvodine, što znači da će Crvena zvezda obezbediti titulu prvaka Srbije ukoliko večeras savlada TSC!

18:05 - Evo i postava:

Crvena zvezda: Glazer - Mijailović, Dragović, Spajić, Rodić - Stamenić, Hvang, Kanga - Bukari, Olajinka, Šerif

TSC: Ilić, Antonić, Ćirković, Jovanović, Krstić, Milosavljević, Pantović, Pejić, Petrović, Đakovac, Đorđević

18:00 - Meč počinje za tačno sat vremena, a uskoro će biti poznate i postave.

UVOD

 

 

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće večeras (19.00) na Marakani ekipu TSC iz Bačke Topole u trećem kolu plej-ofa Superlige Srbije, odnosno 33. meču u ovoj sezoni u domaćem prvenstvu. Crveno-beli već danas teoretski mogu da i matematički obezbede šampionsku titulu, 35. po redu, pod uslovom da slave a Partizan kiksne u Humskoj protiv Vojvodine.

Upravo taj pogled ka Partizanu stavlja Zvezdu pred neobičnu dilemu. Naime, izabranici Vladana Milojevića će izgledno biti šampioni, ali i te kako mogu da utiču na borbu za drugo mesto koje vodi u zajedno sa njima u kvalifikacije za Ligu šampiona. Naime, Zvezda ima 81, Partizan 70 bodova, a TSC 66, pa bi u slučaju eventualne pobede na Marakani i kiksa crno-belih protiv Vojvodine danas od 16.55, tim iz Bačke Topole još više prišao izabranicima Alberta Nađa.

S druge strane, Zvezda piše istoriju svetskog fudbala, pa bi igranje na štetu PArtizana moglo biti kobno. Naime, crveno-beli su u seriji od 129. mečeva bez poraza na svom terenu u domaćem prvenstvu, pa protiv TSC imaju prilike da dodatno poprave svoj rekord za Ginisa. 

Republika

Foto: Starsport

Vladan Milojević

Takođe, na 173. večitom derbiju šef stručnog štaba našeg kluba Vladan Milojević je obeležio jubilarnu 200. utakmicu na klupi Crvene zvezde. Veliko priznanje i simbolična nagrada će iskusnom strategu crveno-belih biti uručena večeras.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading