UEFA U BEOGRADU OTKRIVA NOVI SISTEM KLUPSKOG TAKMIČENJA: Sve će biti poznato 14. maja

Autor:

Sport

02.05.2024

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prezentaciju će održati zamenik generalnog sekretara Đorđo Marketi, a slušaće ga klubovi iz Superlige, Mađarske, Rumunije, Bugarske i Crne Gore.

UEFA U BEOGRADU OTKRIVA NOVI SISTEM KLUPSKOG TAKMIČENJA: Sve će biti poznato 14. maja

Foto: Tanjug/AP

Đorđo Marketi

Beograd polako ali sigurno postaje prestonica fudbala Evrope! Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u sredu 1. maja polaganju kamena temeljca za Nacionalni stadion u Surčinu zajedno sa brojnim sportskim zvanicama uključujući predsednika Fudbalskog saveza Srbije Dragana Džajića i selektora Dragana Stojkovića Piksija.

Kada prelepo i najmodernije fudbalsko zdanje bude završeno, do početka decembra 2026. Srbija će moći da se ponosi domom naše reprezentacije koji će moći da ugosti 52.000 navijača. Biće to preduslov da naša zemlja dobije domaćinstvo finala Lige Evrope 2028, kao što je Republika prva ekskluzivno objavila, ali i da konkuriše za domaćinstvo U21 Evropskog prvenstva zajedno sa Albanijom.

Međutim, za potvrdu da je Beograd prestonica fudbala ne moramo da čekamo godinu ili dve godine, već samo 12 dana. Naime, prema ekskluzivnom saznanju Republike, zamenik generalnog sekretara UEFA Đorđo Marketi, poznat po tome što učestvuje u žrebovima za sva velika takmičenja, stiže u Beograd gde će 14. maja održati prezentaciju novog sistema klupskog nacionalnog takmičenja. Na tom skupu obratiće se klubovima Superlige Srbije, kao i ekipama liga Mađarske, Rumunije, Bugarske i Crne Gore.

Naravno, najveće priznanje da čelnici srpskog fudbala rade odličan posao, osim rezultata reprezentacije i klubova, je to što je FSS na sednici Izvršnog komiteta koji je održan u Parizu, uoči žreba za Ligu nacija, povereno da bude domaćin narednog Kongres aUEFA, zasedanja najvišeg tela Evropske fudbalske asocijacije, koji će biti održan u Beogradu 3. aprila 2025. godine.

Foto: fss.rs

Velika čast: Kongres UEFA održaće se u Beogradu 2025. godine

Međutim, ni tu nije kraj ambicijama Srbije kao epicentra fudbalskih dešavanja, a u saradnji sa bliskim prijateljima iz UEFA. Naime, u oktobru će se u Beogradu održati UEFA samit o licenciranju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading