NACIONALNI STADION SRBIJE GLAVNA TEMA U ENGLESKOJ: Časopis San otkrio NEPOZNATE DETALJE o novom gnezdu "orlova"

Autor:

Sport

02.05.2024

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ugledni medij u hvalospevima piše o zdanju u Surčinu kao domu svog rivala na EVRO 2024.

NACIONALNI STADION SRBIJE GLAVNA TEMA U ENGLESKOJ: Časopis San otkrio NEPOZNATE DETALJE o novom gnezdu "orlova"

Foto: ministarstvo finansija

Polaganjem kamena temeljca u sredu 1. maja u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i brojnih uglednih ljudi iz sveta sporta i politike počela je gradnja Nacionalnog stadiona u Surčinu. Kada bude završen, do 1. decembra 2026. godine, biće to jedan od najmodernijih stadiona u Evropi. Zato ne čudi da je on postao glavna tema čak i u Engleskoj, kolevci fudbala.

Naime, ugledni medij San naširoko se bavio Nacionalnim stadionom kao domom "orlova" sa kojima će odmeriti snage na Evropskom prvenstvu u C grupi. Poput našeg portala Republika, samo dan ranije, San je naveo da je stadion dizajniran da ima četiri "prstena" koji će stajati na stubovima i i biti držani kablovima, uz jedinstvenu zelenu fasadu, dok stadion na kružnom terenu okružuju drveće i žbunje. Englezi dodaju da je stadion dizajnirala španska arhitektonska firma koja je bila odgovorna za tri od osam stadiona izgrađenih u Kataru pred Svetsko prvenstvo 2022. godine - uključujući Stadion 974, koji je napravljen od recikliranih kontejnera za transport.

Republika

Foto: Printscreen/TheSun

Pisanje Sana

"Garden stadion", kako su Englezi nazvali stadion u Surčinu zbog njegove žive fasade, neće imati samo zadivljujuću spoljašnjost. On će moći da primi 52.000 navijača, konstatuje San. Međutim, engleski medij je otkrio i neke malo poznate detalje. Okolina stadiona će biti ispunjena kioscima, restoranima, rekreacijskim prostorima, a tu su i tri parka, centrar za vodene sportove i tereni za golf.

Englezi podsećaju da Fudbalska reprezentacija Srbije trenutno nema određeni stadion koji naziva svojim domom. Međutim, često igraju svoje domaće utakmice na stadionu "Rajko Mitić" - domu Crvene Zvezde iz Beograda. Ovaj novi stadion obećava da će postati simbol srpskog fudbala i mesto gde će "orlovi" ponosno igrati pred svojim navijačima.<
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading