SPEKTAKL NA BEOGRADSKOM MARATONU: Kenijac trijumfovao i umalo došao do velikog podviga!

Autor:

Sport

28.04.2024

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umalo srušio rekord.

SPEKTAKL NA BEOGRADSKOM MARATONU: Kenijac trijumfovao i umalo došao do velikog podviga!

Foto: Starsport

Kenijac Gilbert Čumba ostvario je izvanredan uspeh na 37. Comtrade Maratonu pobedivši sa impresivnim vremenom od 02:11:47. Ovaj izuzetan rezultat postigao je na stazi koja je poznata po svojim izazovima, što dodatno ističe njegovu sportsku nadmoćnost.

Čumba je za samo jedan minut bio udaljen od obaranja rekorda na Beogradskom maratonu, što je impresivno s obzirom na zahtevnost staze i konkurenciju koja je bila prisutna. Njegovo vreme je izazvalo divljenje kako publike tako i stručnjaka za trčanje.

Kenijci su već decenijama poznati po svojoj dominaciji u svetu trčanja dugih staza, a Čumba je još jednom dokazao zašto je Kenija izuzetno jaka atletska nacija. Njegova pobeda na Comtrade Maratonu samo je još jedan primer koliko su Kenijci impresivni u ovom sportu.

Gilbert Čumba svojom pobedom na 37. Comtrade Maratonu definitivno je postao nova zvezda atletike. Njegovo vreme od 02:11:47 je impresivno ne samo zbog pobede, već i zbog činjenice da je dominirao na stazi i pokazao izuzetnu fizičku spremnost i mentalnu snagu.

Ovaj trijumf Gilberta Čumbe obećava svetlu budućnost atletike, kako za samog Čumbu, tako i za atletiku uopšte. Njegova pobeda donosi novu energiju i nadu u svet atletike, a njegovo ime će sigurno biti još dugo vremena prisutno u atletskim krugovima.


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading