NA IVICI GUBITKA TRONA: Nakon poraza u Rimu, Novaka čeka pakao - slede promene na ATP listi!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

13.05.2024

06:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hoće li iznenađujući poraz u trećem kolu turnira u italijanskoj prestonici, uticati na najboljeg tenisera planete?

NA IVICI GUBITKA TRONA: Nakon poraza u Rimu, Novaka čeka pakao - slede promene na ATP listi!

Foto: www.profimedia.rs

Najveća senzacija ovogodišnjeg Mastersa u Rimu, dogodila se u nedelju 12. maja kada je čileanski teniser Alehandro Tabilo nakon samo dva odigrana seta, rezultatom 2:0 (6:2, 6:3) savladao Novaka Đokovića i eliminisao ga sa turnira na kojem je šest puta stizao do trofeja.

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, i pored navedenog poraza na mastersu u Rimu, zadržao je svoju poziciju na vrhu ATP liste.

Time je najbolji teniser planete započeo svoju 425. nedelju na vrhu ATP liste, dodavši još jednu nedelju na svoj rekordni staž na prvoj poziciji. Čak i nakon završetka takmičenja u Rimu, Đoković će ostati na tronu, sa 9,860 bodova, dok će drugoplasirani Italijan Janik Siner imati 8,770, a treći jeste Španac Karlos Alkaraz sa 7,300 poena.

Foto: Live-tennis.eu/printscreen

ATP lista za ponedeljak, 13. maj

 

Novak Đoković će biti prvi nosilac na Rolan Garosu, što je rezultat njegove trenutne pozicije na ATP listi. On će braniti titulu i 2.000 bodova, a pred njim je ozbiljan zadatak da zadrži prvo mesto ATP karavana. Ukoliko Janik Siner, koji se trenutno povredio, ne bude učestvovao, Đoković će morati da stigne bar do finala kako bi sačuvao prvu poziciju. Međutim, ukoliko Siner bude učestvovao, imaće šansu da dođe do prvog mesta bez obzira na to šta Novak uradi.

Nakon nedavnog poraza, Novak Đoković nije bio siguran da li je na njegovu igru uticao incident sa flašicom, kada je dobio udarac u glavu posle meča u drugom kolu. Izjavio je da je trening bio drugačiji i da nije bio siguran u svoju fizičku ravnotežu. Naglasio je da će morati da uradi medicinske testove kako bi utvrdio uticaj ovog incidenta na svoje performanse.

Novak Đoković se i dalje suočava sa izazovima na putu ka očuvanju svoje pozicije na vrhu ATP liste, ali njegova posvećenost i talent svakako obećavaju uzbudljiv nastavak sezone.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading