POMERAJU GRANICE REALNOSTI: Jokić i Denver učinili nemoguće - "Target centar" je utišan u samo 20 sekundi! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

13.05.2024

06:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampiona nikada ne treba otpisivati...

POMERAJU GRANICE REALNOSTI: Jokić i Denver učinili nemoguće - "Target centar" je utišan u samo 20 sekundi! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Nakon drugog meča polufinalne serije plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, mnogi su se ponadali da će prošlosezonski osvajač "prstena", ekipa Denvera našeg Nikole Jokića okončati svoja ovosezonsku avanturu u najjačoj ligi na svetu, ali se po ko zna koji put pokazalo da se sastav iz Kolorada ni u kom slučaju ne sme prerano otpisivati.

U prva dva duela Minesota je šokiraal "Bol Arenu" zabeleživši trijumfe rezultatom 106:99 i 106:80, ali je onda Nikola Jokić stigao u "Target centar" u Mineapolisu gde je prvo pred gotovo 20.000 navijča sa 24 postignuta poena doneo nadu svojoj ekipi, da bi u noći iza nas pokazao publici zašto je još jdnom poneo titulu MVP košarkaša NBA lige.

Četvrti meč polufinala Zapada između Denver Nagetsa i Minesote Timberwolvesa bio je pun uzbuđenja, a odlučujući trenutak desio se krajem druge deonice. Nagetsi su za samo 20 sekundi postigli osam poena, što je bilo ključno za njihovu pobedu rezultatom 115:107. Prvo je na asistenciju Nikole Jokića, srpskog centra, trojku pogodio Kentavijus Kaldvel-Poup, bek Nagetsa. Tada je na semaforu ostalo 20 sekundi do kraja prvog poluvremena, a rezultat je glasio 59:49 za Denver.

Posebno upečatljiv bio je trenutak kada je Džamal Marej postigao "bez koske" trojku sa pola terena, nakon što je ukrao loptu od Nikela Aleksander-Vokera. Ovaj potez izazvao je oduševljenje kako navijača, tako i igrača oba tima, i definitivno će ostati upamćen kao jedan od najuzbudljivijih trenutaka meča.

 

 

Nikola Jokić, jedan od najvažnijih igrača Denver Nagetsa, pokazao je svoje majstorstvo kada je asistirao Majklu Porteru Džunioru, omogućavajući svom timu da iskoristi poslednji napad u drugoj četvrtini. Ova asistencija bila je od presudnog značaja za stvaranje prednosti Denvera pred drugo poluvreme.

Trenutni rezultat u seriji sada je poravnat na 2:2. Naredni, peti meč na programu je za dva dana u Denveru, dok će pitanje konferensijskog finaliste možda biti rešeno 16. maja i meča u "Target centru". Eventualna majstorica odigraće se u Koloradu 19. dana meseca maja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading