JOKIĆEV DENVER PREGAZIO MINESOTU I IZJEDNAČIO U SERIJI: Meč obeležila spektakularna trojka Mareja! (VIDEO)

Autor:

Sport

13.05.2024

04:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna partija Nagetsa.

JOKIĆEV DENVER PREGAZIO MINESOTU I IZJEDNAČIO U SERIJI: Meč obeležila spektakularna trojka Mareja! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaši Denvera i Minesota odmerili su snage noćas od 2.00 časova u okviru četvrte utakmice polufinala Zapadne Konferencije NBA lige. Nagetsi su pobedili Vukove rezultatom 115:107 i izjednačili u seriji koja se sada vraća u Kolorado.

Srpski centar, Nikola Jokić odigrao je fenomenalan meč postigavši 35 poena uz sedam skoka i sedam asistencija. U redovima Nagetsa istakli su se i Entoni Gordon sa 27 poena uz sedam skoka i šest asistencija i Džamal Marej sa 19 poena uz pet skoka i šest asisntencija.

Kod Minesota najefikasniji je bio Entoni Edvardsa sa 44 poena uz pet skoka i isto toliko asistencija, slede ga Majk Konli koji je ubacio 15 poena uz dva skoka i devet asistencija i Karlo Entoni Tauns sa 13 skoka, 12 skokova i tri asistencije.

Minesota je krenula poenima na susretu, a pogađali su Konli, Edvards i MekDenijels, sa druge strane uzvratio je Porter. Potom su Nagetsi dodali gas, a Jokić je postigao prve poene na utakmici (9:7). Edvards je imao fenomenalan početak susrta, bio je vidno rasoložen i dosta pogađao. 

 

Organzivao je Denver dobar napad, Jokić je proigrao Portera, ali on nije uspeo da poentirao pored organizovane odbrane Minesota, ali je u narednom napadu Marej pogodio za tim iz Kolorada. Potom je MekDenijels promašio šut za tri u narednom napadu. Nagetsi su hteli da organizuju brzu kontru, ali je Jokić uputio loš pas. 

Potom se iskupio Somborac u narednom napadu, pogodio je preko Taunsa uz dodatno slobodno bacanje koje je promašio (15:13). Potom je Minesota imala napad preko Edvarda, a Marej je napravio faul, je Džordanov naslednik imao slobodna bacanja i pogodio oba (17:13). Rid je igrao fenomenalno, pogodio je fantastično trojku, ali je Grodon uzvratio na drugoj strani poneima ispod reketa (20:15). 

 

 

Vukovi su bolje ušli u meč, ali su Nagetsi sjajno odgovrili i na kraju prve deonice imali prednost od +5 (29:25). 

Drugu četvrtinu Denver je otvorio trojkom preko Holideja, ali je Rid odmah uzvratio na drugoj strani (32:26). Holidej je bio raspoložen u šutu za tri poena, pa je pogodio ponovo trojku, a tim iz Kolorada je bio dominantan na terenu i došao do prve docifrene razliku na susretu (39:26). 

 

 

Denver je bio u velikom naletu sa visokim intezitetom, Marej je organizovao napad i imao sjajnu asistenciju za Brauna koji pogađa vodi Nagetse na čak +15 (41:26). Jak intezitet meča, velika borba se vodila na parketu, a Nagersi su diktirali tempo tokom čitavog susreta. 

Minesota je imala odličan napada prkeo Rida koji je proleteo kroz odbranu Denvera i zakucao, a na drugoj strani Marej je pogodio iz dosta teške situacije (48:34).

 

 

Jokić je igrao na visokom nivou, defanziva Vukova nije imala adekvatne odgovore na njegove čuvene šuteve preko ramena.  U redovima Minesote najviše je bio raspoložen Edvards, pa je ovo bio bukvalno dvoboj Jokića i Entonija. Fenomenalno prvo poluvreme, sjajna igra, a Marej je spektakularnom trojkom okončao prvo poluvreme i Nagetsi su otišli na odmor sa +15 (64:49). 

 

 

Kako su zatvorili prvo poluvreme, Denver i Minesota su na isti način otvorili drugo. Neverovatna serija poena oba tima, igralo se poen sa poen na startu treće deonice (70:58). Marej je nastavio sa fenomenalnom igrom, pa je na asistenciju Jokića bio precizan u šutu za tri poena (73:58).

 

 

Gordon je bio odlično šuterski raspoložen imao je 8/8 iz igre. Sa druge strane, Gober je pogodio uz faul Jokića, a sa linije penala je bio precizan (76:63).

 

Fanstatično deonica u šuterskom smislu u prvih šest minuta postignuta su 34 poena, što je fenomenalan učinak. Edvards je nastavio da igra odlično, pa je pogodio trojku, a Holidaj je odmah uzvratio istom mesrom na drugoj strani (84:73). Treća deonica je pripala Vukovima (30:26), ali su Nagetsi imali prednosti od 90:79.

Vukovi su započeli poenima poslednju deonicu preko Hola, a na drugoj strani Jokić je uzvratio poneima uz dodatno slobodno bacanje (93:81). Potom je Aleksander-Voker promašio šut za tri poena, koji ga je mučio čitav meč. Jokić je sjajno započeo četvrtu četvrtinu, za manje od dva minuta postigao je šest poena uz sjajnu trojku.

 

 

Edvards je nastavio da igra u odličnom ritmu, imao je asistenciju do Gobera koji je pogodio eli-up (96:85). Potom je sjajni Francuz faulirao Jokića koja pogađa oba slobodna bacanja, potom su usledili sjajni minuti za Gobera koji je imao sjajnu seriju (98:88). Fenomenalna utakmica u Minenapolisu koja je pripala Nagetsima 115:107 koji su izjednačili u seriji. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading