VELIKI PROBLEM ZA NOVAKA: Đoković u TEŠKOJ SITUACIJI pred nastavak sezone!

Autor:

Sport

08.08.2023

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpskog tenisera čeka pakleno težak posao.

VELIKI PROBLEM ZA NOVAKA: Đoković u TEŠKOJ SITUACIJI pred nastavak sezone!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković, trenutno drugi teniser sveta, odlučio je da uzme malo veću pauzu od tenisa nakon finala Vimbldona, u kom je poražen od Španca Karlosa Alkaraza (3:2).

Naš teniser se posvetio porodici, odlučio je da nekoliko nedelja provede na moru, prvo u Hrvatskoj, a zatim i u Crnoj Gori, kako bi "upalio motore" pred nastavak teniske sezone. Ipak, to može da mu se obije o glavu, kada je u pitanju trka za prvo mesto na ATP listi.

Naime, Nole je odlučio da propusti masters u Torontu, čime je pružio šansu Alkarazu da dodatno uveća svoju bodovnu prednost. Španac trenutno ima 430 poena viška, a gotovo izvesno je da će je naredne nedelje uvećati.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaraz

Karlitos je samo jednom igrao u Kanadi, i to prošle godine, gde je već na startu poražen od Tomija Pola, pa tako ima priliku da na ovom mastersu zaradi dodatnih 990 ATP bodova, čime bi razliku povećao na velikih 1420 poena.

Zatim sledi masters u Sinsinatiju, gde Nole ne brani ništa, dok Španac ima 180 bodova za odbranu. Dosta toga zavisi upravo od toga kako će se turnir u Americi završiti, jer posle sledi US open, gde će prvi teniser sveta imati 2.000 bodova za odbranu, dok Nole nije igrao prošle godine, pa tako i ne čuva nijedan jedini poen.

Ipak, kako se trenutno čini, Novak Đoković ima gotovo nepostojeće šanse da pre kraja US opena zasedne na prvo mesto ATP liste, što znači da ćemo tu, makar na još mesec dana, gledati 20-ogodišnjeg španskog tenisera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
z81

08.08.2023 12:45

odmaraj kralju zasluzio si. nek se novopečeni sad malo lome