ŠPANAC ZAPANJIO TENISKI SVET: Evo koliko će grend slemova OSVOJITI Karlos Alkaraz!

Autor:

Sport

19.07.2023

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetski broj jedan je zaludeo javnost.

ŠPANAC ZAPANJIO TENISKI SVET: Evo koliko će grend slemova OSVOJITI Karlos Alkaraz!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz je napravio pravi mali podvig na nedavno završenom Vimbldonu, pošto je u velikom finalu porazio Novaka Đokovića, rezultatom 3:2.

Na taj način je Španac stigao do svoje druge najveće titule, čime je jasno istakao kandidaturu da baš on bude Noletov naslednik, kada se srpski teniser povuče.

Mnogi su već počeli da prognoziraju koliko bi grend slem titula mogao Španac da osvoji, a vrlo hrabru prognozu je dao Felisijano Lopez, nekadašnji teniser sa Pirineja.

Ako uzmem u obzir sve što je već uradio, mogu komotno da kažem da će on biti jedan od najvećih. S druge strane, to je veoma rano reći. Ipak, šta kažete na 15 grend slemova? Kako vam to zvuči? - rekao je Lopez za Skaj Sports.

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz, šampion Vimbldona

Istakao je i da je ovo sjajan rezultat za čitavu državu.

Veoma je retko videti nekog sa 20 godina kao Karlos, da osvaja titule, da je u stanju da izazove Novaka Đokovića u finalu Vimbldona. Mi Španci i nismo tako moćna sportska zemlja. Ja sve ovo zovem čudom jer je retkost videti nekog kao što je Karlos, posebno u momentu kada je Rafa u finišu karijere. Ovo je sjajno za španski sport i sve druge jer se retko viđa - zaključio je Lopez.

Podsetimo, Alkaraz je pobedom u finalu sebi obezbedio ostanak na prvom mestu ATP liste na makar još nekoliko nedelja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Jovo

19.07.2023 13:36

27 Grand slama osvaja klinac. I kakav Novakov naslednik, on je priča za sebe.