NOVAK ILI ALKARAZ? Određeni NOSIOCI za Vimbldon! Evo ko je PRVI favorit!

Autor:

Sport

28.06.2023

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser juri osmu titulu u "Ol Ingland Klabu".

NOVAK ILI ALKARAZ? Određeni NOSIOCI za Vimbldon! Evo ko je PRVI favorit!

Foto: Tanjug

Srpski teniser Novak Đoković biće drugi nosilac na ovogodišnjem Vimbldonu koji počinje 3. jula, saopštili su danas organizatori trećeg grend slem turnira u sezoni.

Trenutno drugi igrač ATP liste je sedmostruki šampion Vimbldona i branilac pehara, ali i rekorder sa 23 grend slema, postavljen je za drugog nosioca, dok je za prvog imenovan Karlos Alkaraz, trenutno vodeći na svetskoj rang listi.

Španac je samo lane igrao na Vimbldonu, gde je eliminisan u četvrtom kolu od Janika Sinera iz Italije sa 1:3 (1:6, 4:6, 7:6, 3:6).

 

 

Za trećeg nosioca postavlen je Danil Medvedev iz Rusije, četvrti "kosturaš" je finalista Rolan Garosa Kasper Rud iz Norveške, peti je Grk Stefanos Cicipas, šesti Danac Holger Rune, sedmi još jedan Rus Andrej Rubljov, osmi već pomenuti Italijan Siner, deveti Amerikanac Tejlor Fric, a deseti njegov sunarodnik Frensis Tijafo.

Ovakva odluka organizatora, koja se sa nestrpljenjem iščekivala, ali je došla kao plod očekivane, budući na rangiranje tenisera po plasmanu na ATP listi, znači da će Đoković biti u donjoj polovini žreba koji je zakazan za petak od 11 časova.

Kad su u pitanju teniserke, Poljakinja Iga Švjontek je prva nositeljka, druga je Arina Sabalenka iz Belorusije, a treća Elena Ribakina, koja nastupa za Kazahstan.

Titulu u muškom singlu brani Novak koji je prošle sezone savladao posle preokreta Nika Kirjosa iz Australije s 3:1 (4:6, 6:3, 6:4, 7:6).

Kod žena je prošle godine pehar podigla Ribakina pobedivši u finalu, takođe preokretom, Ons Žaber iz Tunisa rezultatom 2:1 (3:6, 6:2, 6:2).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading