NADAL GUBIO OD TOTALNOG AUTSAJDERA, PA NA KRAJU SLAVIO: Španac se PROVUKAO u prvom kolu u Rimu!

Autor:

Sport

09.05.2024

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neočekivano težak zadatak.

NADAL GUBIO OD TOTALNOG AUTSAJDERA, PA NA KRAJU SLAVIO: Španac se PROVUKAO u prvom kolu u Rimu!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal se mučio, ali uspeo da preokrene protiv Zizua Bergsa

Španski teniser Rafael Nadal imao je neočekivano težak zadatak na startu Masters turnira u Rimu. Njegov meč protiv 108. tenisera sveta, Zizua Bergsa iz Belgije, bio je daleko od lakog. Španac je morao da se izbori sa preokretom kako bi se plasirao u drugo kolo, pobedivši rezultatom 2:1 (4:6, 6:3, 6:4).

Težak start i preokret Španca

Prvi set je bio izazovan za Nadala, koji je uspeo da napravi brejk u četvrtom gemu, ali je Bergs brzo uzvratio. Katastrofalan deveti gem odigrao je Nadal, što je omogućilo Bergsu da napravi brejk i povede u setovima. Međutim, posle kratke pauze zbog zdravstvenog problema navijača, Nadal se vratio na teren rešen da preokrene situaciju. Uspeo je da napravi brejk odmah na početku drugog seta, izjednačivši rezultat.

Nadalova rutinska igra do pobede


Nadal je nastavio sa snažnom igrom u trećem setu, napravivši brejk već u trećem gemu. Nakon toga, rutinski je održavao prednost i priveo meč kraju. Svojom upornošću i fokusom, uspeo je da savlada izazovnog protivnika i plasira se u naredno kolo.

Susret sa sedmim nosiocem

A tamo Nadala očekuje susret sa sedmim nosiocem, Hubertom Hurkačem. Publika sigurno s nestrpljenjem očekuje ovaj duel, s obzirom na to koliko su oči uprte u svaki meč popularnog "bika sa majorke". Nadal će imati priliku da pokaže svoje veštine i odlučnost u susretu sa ovim izazovnim protivnikom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading