LEGENDARNI DINO RAĐA ZA REPUBLIKU: SKIDA KAPU JOKIĆU: Evo šta je poručio bivši košarkaš!

Autor:

Sport

09.05.2024

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki dan za srpsku košarku!

LEGENDARNI DINO RAĐA ZA REPUBLIKU: SKIDA KAPU JOKIĆU: Evo šta je poručio bivši košarkaš!

Foto: KSS

Još jednom je dokazao ko je gazda u NBA ligi! Košarkaš Denvera, Nikola Jokić osvojio je svoju treću MVP nagradu i pokazao da je neverovatan igrač. Ovo mu je treći put nakon 2021. i 2022. godine da se je došao do ovog podviga. Put do zvezda nije bio lak za srpskog centra, prošao je put od debelog dečaka do najboljeg igrača na svetu. 

Jokić je apsolutno zasluženo osvojio prestižnu nagradu. Somborac je u ligaškom delu takmičenja u najjačoj ligi sveta prosečno beležio 26,4 poena, 12,4 skoka i devet asistencija. Podsetimo, ovu nagradu Jokić je osvajao 2021. i 2022. godine. U najužoj konkurenciji za nagradu su osim Nikole Jokića iz Denver Nagetsa bili još i Luka Dončić iz Dalas Maveriksa i Šej Gildžres Aleksander iz Oklahoma siti Tandera.

Pljušte četitke na račun Jokića, a jedna je stigla legendarnog Dina Rađe koji je za Republiku istakao da je Nikola zasluženo došao do MVP nagrade.

- Svaka čast. Zasluženo - rekao je kratko Rađa.

Miroslav Muta Nikolić je takođe dao svoj komentar za naš portal. On je sa Nikolom radio u reprezentaciji Srbije dok je bio u stručnom štabu Aleksandra Đorđevića. On je istakao da se to i očekivalo.

- Šta ima da se komentariše, Jokić je kralj, sve je to normalno. Za mene ovo nije nikakvo iznenađnje. Igra na najvećem mogućem nivou, dokazao se tamo. Očekujem ga u Parizu - naveo je Muta.

Foto: ST/Nebojša Mandić

 

Nikolić je istakao da Srbija uvek ide na medalju, pa tako i u Parizu.

- Uvek pričam da smo za medalju, tako da idemo po medalju. Nemojte da vas neko folira, mi uvek idemo po medalju, nema tu šta da se polemiše. Jedna od medalja je sigurno naša i to nije neuspeh. Igraćemo finale sa Amerikancima kao i uvek. Nismo mi više toliko ispod njih kao što se pričalo ono 100 godina, dosta smo im se približili - poručio je Miroslav Nikolić.

Osim Nikolića, čestitke su uputili i legendarni Dino Rađa i nekadašni saigrač Jokića iz Mege, Marko Kešelj.

- Četitke i samo tako da nastavi - jasan je Kešelj.

Foto: Republika

 

Do sada su tri puta ovu prestižnu nagradu osvajali centar Mozes Meloun (1979, 1982, 1983), as Bostona Leri Bird (1984, 1985, 1986) i Irving Medžik Džonson (1987, 1989, 1990). Živa ikona lige Lebron Džejms četiri puta je proglašavan za MVP, a Majkl Džordan je pet puta bio najkorisniji. Rekorder je Karim-Abdul Džabar koji je šest puta (1971, 1972, 1974, 1976, 1977. i 1980) bio MVP.

Iza Jokića su ostale veličine kao što su Bob Petit, Karl Maloun, Tim Dankan, Stiv Neš i dvojica još aktivnih košarkaša - Stef Kari i Janis Adetokumbo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading