ALKARAZ SE POVUKAO ZBOG POVREDE! Španac ne igra u Londonu!

Autor:

Sport

28.06.2023

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki udarac za sve navijače prvog tenisera sveta.

ALKARAZ SE POVUKAO ZBOG POVREDE! Španac ne igra u Londonu!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaras

Karlos Alkaraz, mladi španski teniser, na sjajan način je započeo sezonu na travi, pošto je slavio na ATP turniru u Kvinsu, nakon trijumfa u finalu nad Australijancem Aleksom de Minorom, rezultatom 2:0.

Posle osvajanja trofeja, Alkaraz je ponovo zaseo na čelo ATP karavana, pošto je na vrhu pretekao Novaka Đokovića, a razlika između njih je sada svega 80 bodova.

Ipak, samo nedelju dana pred početak Vimbldona, navijače mladog Španca je sačekala loša informacija. Naime, Karlos je odlučio da se zbog povrede prepone povuče sa "Đorđo Armani klasika", egzibicionog turnira, koji se igra u Londonu pred sam početak trećeg grend slema u sezoni.

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz sa peharom iz Kvinsa

Prvi teniser sveta je planirao učešće u Hurlingemu, delu Londona u kom se ovaj turnir organizuje, ali je u poslednji čas otkazao nastup na turniru koji traje do 1. jula. I dalje postoji mala šansa da se Alkaraz ipak u petak pojavi na terenu, makar prema rasporedu, ali se čini da će Španac preskočiti turnir, kako bi spremniji dočekao Vimbldon. Umesto njega, na egzibiciji će igrati Endi Mari, miljenik domaće publike.

Inače, prva zvezda turnira je vimbldonski šampion Novak Đoković, a tu su i Kasper Rud, Dominik Tim, Aleksander Zverev, Holger Rune, Kameron Nori, Stan Vavrinka, Frensis Tijafo, Jirži Lehečka i Luka van Aš.

Podsetimo, Vimbldon počinje 3. jula, a titulu brani Novak, koji je prošle godine u finalu savladao Nika Kirjosa, rezultatom 3:1. Jasno je da će mu Alkaraz biti verovatno najveći izazivač, ali treba sačekati i videti u kakvom stanju će Španac biti na najprestižnijem teniskom turniru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading