SRPSKA KOŠARKA ZAVIJENA U CRNO: Odlazak legende - ostaće upamćen kao najbolji strelac svoje ekipe!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.04.2024

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaško Kraljevo tuguje.

SRPSKA KOŠARKA ZAVIJENA U CRNO: Odlazak legende - ostaće upamćen kao najbolji strelac svoje ekipe!

Foto: pixabay.com

Sveće, ilustracija

U 69. godini preminuo je Vladimir Dašić, čuveni košarkaš Sloge iz Kraljeva i jedan od najboljih poentera, posebno poznat po svojoj veštini u šutiranju trojki. Nakon duge bolesti, Dašić je izgubio bitku sa bolešću, ostavljajući iza sebe neizbrisiv trag u košarkaškom svetu.

Rođen u Zvečanu, Dašić je svoj najznačajniji deo košarkaške karijere proveo u Kraljevu, gde je bio ključni igrač i najbolji strelac u timu koji je sebi krčio put ka Prvoj ligi bivše Jugoslavije, a kasnije i nastupao u elitnom rangu. Njegova veština u šutiranju trojki ga je učinila poznatim među ljubiteljima košarke, a njegov doprinos Slogi iz Kraljeva je neizbrisiv.

Kraljevački stariji ljubitelji magične igre pod obručima sa setom se prisećaju i prepričavaju njegove košgeterske „okršaje“ sa velikim Draženom Petrovićem, seriji trojki protiv Crvene Zvezde, Zadra, Partizana, Bosne, Jugoplastike i ostalih članova tada najače lige u Evropi.

Foto: Društvene mreže

Kraljevo tuguje

 

Vladimir Dašić je iza sebe ostavio tri sina, Jugoslava, Nemanju i Strahinju, koji su takođe usmerili svoje karijere ka košarci. Posebno je zapažen Strahinja, koji se istakao kao jedan od najtalentovanijih sudija u Srbiji, nastavljajući tako porodičnu tradiciju u košarci.

Zbog svog izuzetnog doprinosa Slogi iz Kraljeva, Dašić je bio odlikovan brojnim nagradama, a poslednje priznanje primio je od Sportskog saveza grada Kraljeva 2020. godine. Njegova posvećenost košarci i izuzetna veština bili su prepoznati i nagrađeni tokom čitave njegove karijere.

Sahrana ovog velikana košarke biće održana u ponedeljak na kraljevačkom groblju, gde će se okupiti prijatelji, porodica i poštovaoci njegovog rada, kako bi odali poslednju počast Vladimiru Dašiću, čiji će doprinos košarci zauvek ostati upamćen.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading