FEDERER OPLEO PO TENISU: Evo šta je Rodžer rekao o porazu Đokovića u finalu Vimbldona!

Autor:

Sport

07.08.2023

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarac analizirao trenutno stanju u sportu koji ga je proslavio.

FEDERER OPLEO PO TENISU: Evo šta je Rodžer rekao o porazu Đokovića u finalu Vimbldona!

Foto: Tanjug/AP

Legendarni Rodžer Federer nedavno je imao priliku da se na jednom događaju oglasi o aktuelnom stanju u svetskom tenisu. Naime, postoji sve izraženije mišljenje da se dešava smena generacija na čelu sa mladim španskim teniserom, Karlosom Alkarazom, koji je trenutno prvi reket sveta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

Njegova pobeda nad Novakom Đokovićem u epskom finalu Vimbldona, rešenom tek nakon pet setova, i dalje intrigira i pokreće rasprave na teniskim forumima. U svetlu ovog trijumfa, Federer je primetio da su se počele nazirati nove promene u dinamici ove igre.

- Danas imamo više igrača koji igraju podjednako dobro na svim podlogama. Nema više tako tradicionalnih igrača sporih i brzih terena kako smo to ranije imali. Mislim da je za navijače jako važno da budu strpljivi - rekao je Federer.

Švajcarac je Alkaraza, Sinera, Runea i ostale mlade lavove uporedio sa sobom u njihovim godinama, a osvrnuo se kratko i na pomenuto finale Vimbldona.

- Neki očekuju da ovi momci odmah budu na nivou nas iz velike trojke. Kada sam ja imao 19 godina, bio sam nestalan. Svakom igraču je potrebno dati malo vremena. Igra uvek stvara nove šampione, a ona je sada u dobrim rukama. Finale Vimbldona bilo je neverovatno, a i US Open je veoma blizu - poručio je Rodžer Federer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading