ROBINJO PRONAŠAO ZANIMACIJU DOK ROBIJA U OSAM KVADRATA: Bivši fudbaler ovako prekraćuje zatvorske dane

Autor:

Sport

02.05.2024

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brazilac prošao adaptaciju na činjenicu da je iza rešetaka, pa je prebačen kod drugih zatvorenika.

ROBINJO PRONAŠAO ZANIMACIJU DOK ROBIJA U OSAM KVADRATA: Bivši fudbaler ovako prekraćuje zatvorske dane

Foto: Tanjug/AP

Bivši brazilski reprezentativac i napadač Reala, Robinjo, trenutno odslužuje prvi mesec svoje devetogodišnje zatvorske kazne. Nakon perioda izolacije i prilagođavanja, Robinju je dozvoljeno da se pridruži ostalim zatvorenicima u maloj ćeliji od osam kvadratnih metara.

U zatvoru, Robinjo je u društvu sa osobama osuđenim za ozbiljna krivična dela poput ubistva i silovanja. Svaki zatvorenik dobija obroke u svojoj ćeliji, a ograničene posete su dozvoljene. Osim toga, bivšem fudbaleru je dozvoljeno da učestvuje u fizičkim aktivnostima, čak i da odigra svoju prvu utakmicu iza zatvorskih zidova.

Robinho je postao zvezda u Brazilu još kao klinac 2002. godine kada je sa 18 godina predvodio Santos do titule. Nakon uspešne karijere u Brazilu, preselio se u Evropu gde je igrao za Mančester siti, Real Madrid i Milan. Bio je kandidat za osvajanje Zlatne lopte 2007. godine. Međutim, njegova karijera je zasenjena ozbiljnim optužbama za silovanje žene u noćnom klubu u Milanu 2013. godine. Iako je osuđen za silovanje, Robinjo nikada nije priznao krivicu, tvrdeći da je sve bilo na dobrovoljnoj bazi. Njegove žalbe na odluku suda nisu urodile plodom, te je bio primoran da odslužuje zatvorsku kaznu.

Podsetimo, Robinjo je 2022. godine pravosnažno osuđen u Italiji, ali je u prvi mah odluka glasila da kaznu može da služi samo u toj zemlji, što je u međuvremenu promenjeno i zato je uhapšen i čeka ga dug period iza rešetaka. Naime, Brazil ne izručuje državljane, zbog čega je Italija tražila njegovo zatvaranje u matičnoj zemlji. S druge strane, Robinjov advokat Žoze Eduardo Alkmin rekao je na početku poslednjeg ročišta da njegov klijent želi ponovljeno suđenje u Brazilu na osnovu nacionalnog suvereniteta. Bilo kako bilo, on je iza rešetaka i sada mu preostaje samo da se pomiri sa tim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading