ROBINJO UHAPŠEN, IDE NA ROBIJU: Brazilci sproveli odluku suda, bivši as biće iza rešetaka devet godina

Autor:

Sport

22.03.2024

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler i dalje negira silovanje Albanke u Milanu 2013. godine.

ROBINJO UHAPŠEN, IDE NA ROBIJU: Brazilci sproveli odluku suda, bivši as biće iza rešetaka devet godina

Foto: Tanjug/AP

Bivši brazilski fudbaler Robinjo uhapšen je u Brazilu nakon što je sud doneo odluku po kojoj zatvorsku kaznu za silovanje Albanke u Milanu može da izdržava i u svojoj domovini. Većina sudija brazilskog Višeg suda pravde donela je odluku kojom se potvrđuje presuda italijanskog suda protiv bivšeg napadača Milana Robinja optuženog za silovanje.

Napominje se da četrdesetogodišnji Robinjo mora da odsluži devetogodišnju zatvorsku kaznu u Brazilu, a na ovu odluku može da se žali Vrhovnom sudu Brazila. Sudsko veće je glasalo u odnosu 9 prema 2 za potvrdu osuđujuće presude bivšem napadaču Real Madrida, Mančester sitija i Milana koji je u Italiji osuđen na devet godina zatvora zbog učešća u grupnom seksualnom napadu 2013. godine, dok je igrao za Milan.

Robinjo živi u Santosu, izvan Sao Paula, a svoj pasoš predao je brazilskim vlastima u martu 2023. godine. On i dalje negira izvršenje dela koje mu se stavlja na teret i insistira da su njegovi seksualni odnosi sa ženom u baru u Milanu bili sporazumni.

Podsetimo, Robinjo je 2022. godine pravosnažno osuđen u Italiji, ali je u prvi mah odluka glasila da kaznu može da služi samo u toj zemlji, što je u međuvremenu promenjeno i zato je sada ponovo uhapšen i čeka ga dug period iza rešetaka. Naime, Brazil ne izručuje državljane, zbog čega je Italija tražila njegovo zatvaranje u matičnoj zemlji. S druge strane, Robinjov advokat Žoze Eduardo Alkmin rekao je na početku poslednjeg ročišta da njegov klijent želi ponovljeno suđenje u Brazilu na osnovu nacionalnog suvereniteta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading