DANI ALVEŠ ZGROZIO JAVNOST: Brazilac OSUĐEN zbog silovanja, a traži da ga PUSTE na slobodu!

Autor:

Sport

19.03.2024

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši fudbaler je ubeđen u svoju nevinost.

DANI ALVEŠ ZGROZIO JAVNOST: Brazilac OSUĐEN zbog silovanja, a traži da ga PUSTE na slobodu!

Foto: Tanjug/AP

Dani Alveš

Sud u Barseloni zaseda ovog utorka povodom zahteva Danija Alveša koji traži da bude pušten na slobodu.

Podsetimo, bivša zvezda Barselone osuđena je na više od četiri godine zatvora zbog silovanja žene u španskom noćnom klubu. Sud je naložio Alvešu da isplati 150.000 evra žrtvi i osudio ga na četiri i po godine zatvora.

Njegov advokat Ines Gvardiola je 8. marta podnela žalbu na presudu uz zahtev da bude pušten na slobodu do izricanja konačne odluke.

Fudbaler se obratio sudu putem video poziva iz zatvora Brajans 2 u kojem je zatvoren.

- Verujem u pravdu. Neću pobeći - rekao je Alveš.

Tužilaštvo se protivi ovom zahtevu ističući visok stepen opasnosti od bega s obzirom na Alvesove „finansijske mogućnosti i visoku kaznu“.

Nakon što je proglašen krivim, Alveš je naišao na osudu kompletne svetske javnosti.  Stanovnici njegovog rodno grada Žuazeira, u državi Bahija, obavili su statuu sa njegovim likom kesama za đubre i trakom za lepljenje u nameri da je uklone nakon Alvešove osude. Lokalni stanovnik je na društvenim mrežama napisao: "Vreme je da oskrnavimo statuu Danija Alveša na periferiji Žuazeira, zar ne? Postalo je sramotno."

 

 

FK Barselona je odlučila da se odrekne Alveša, te je  uprava Katalonaca donela odluku da izbrišereprezentativca Brazila iz svojih istorijskih zapisa, uklanjajući njegovo ime sa liste od 102 klupske legende. Ova lista obuhvata igrače koji su nosili dres katalonskog kluba od 1899. godine, a na njoj su među poslednjima dodati Serhio Buskets, Đerar Pike i Đordi Alba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading