KATALONCI NEMAJU MILOSTI! Dani Alveš je IZBRISAN iz ISTORIJE Barselone!

Autor:

Sport

27.02.2024

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iznenadan potez uprave španskog giganta.

KATALONCI NEMAJU MILOSTI! Dani Alveš je IZBRISAN iz ISTORIJE Barselone!

Foto: Tanjug/AP

Dani Alveš

Legendarni brazilski fudbaler Dani Alveš trenutno se suočava sa jednim od najtežih perioda svog života nakon što je osuđen na četiri i po godine zatvora zbog silovanja koje se dogodilo u Španiji 30. decembra 2022.

Ovaj preokret događaja nije uticao samo na njegov privatni život, već je imao posledice i u karijeri, posebno sa njegovim bivšim klubom, Barselonom.

Naime, uprava Katalonaca je donela odluku da izbriše proslavljenog reprezentativca Brazila iz svojih istorijskih zapisa, uklanjajući njegovo ime sa liste od 102 klupske legende. Ova lista obuhvata igrače koji su nosili dres katalonskog kluba od 1899. godine, a na njoj su među poslednjima dodati Serhio Buskets, Đerar Pike i Žordi Alba.

Foto: Tanjug/AP

fudbaleri Barselone

Gigant sa Nou Kampa je prvobitno oklevao da preduzme ovakvu akciju, čekajući konačnu presudu o Alvešu, međutim, posle njegove osude, osećali su se prinuđeni da ga uklone sa liste klupskih legendi. Iako je Dani sa Barsom osvojio sve što se moglo osvojiti, upisao je 408 utakmica u dresu Katalonaca, podigao 23 trofeja, postigao jedan gol manje, uz neverovatnih 105 asistencija! 

Najtrofejniji igrač u fudbalu je osvojio tri Lige šampiona, isto toliko UEFA Superkupa, tri FIFA Svetska klupska prvenstva, šest titula La Lige, kao i po četiri Kupa kralja i španska Superkupa.

Svi ovi uspesi utvrđuju njegov status kao jednog od najboljih desnih bekova u istoriji fudbala.

Iako se Alvešova budućnost činiti zastrašujućom, postoji tračak nade. Pojavile su se vesti koje sugerišu da bi on mogao biti pušten iz zatvora za nekoliko meseci, uz zasluge za vreme provedeno i druge ublažavajuće okolnosti koje idu u njegovu korist. Ovaj razvoj događaja pruža tračak nade, usred trenutnih izazova sa kojima se suočava.

Podsetimo, nedavno je uništena bista Danija Alveša u njegovom rodnom gradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading